Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Ponedeljek,
11. 5. 2015,
12.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Univerza v Ljubljani kariera razgovor

Ponedeljek, 11. 5. 2015, 12.10

7 let, 12 mesecev

Študenti, ujemite zadnji vlak za hitre zmenke z delodajalci

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Karierni centri Univerze v Ljubljani prihodnji četrtek pripravljajo dogodek Univerza gre na trg, kjer se bodo študenti in delodajalci srečali na štiri oči. Rok za prijavo se izteka danes.

Univerza gre na trg oziroma Elevator Pitch festival je dogodek v organizaciji Kariernih centrov Univerze v Ljubljani, ki že tretje leto zapored na interaktiven način povezuje študente in delodajalce.

Interaktivna srečanja študentov z delodajalci Gre za tako imenovane hitre zmenke, na katerih imajo študenti priložnost, da se delodajalcem predstavijo na inovativen način – v obliki kratke osebne predstavitve, kjer navedejo svoja dozdajšnja znanja in izkušnje ter s tem dobijo izkušnjo razgovora. Delodajalci pa imajo priložnost v kratkem času spoznati različne kandidate, ki jih lahko pozneje povabijo tudi na daljši razgovor in morda z njimi celo sklenejo sodelovanje.

"Dogodka sicer ne oglašujemo kot zaposlitveni sejem, ker nimajo vsi sodelujoči delodajalci odprtih priložnosti za zaposlovanje, naš glavni namen sta povezovanje in prenos izkušenj. Vseeno imamo izkušnje, da kandidati tako navdušijo delodajalce, ki sicer niso imeli namena zaposlovati, da jih pozneje tudi zaposlijo ali sklenejo sodelovanje," pravi karierna svetovalka Ivanka Stritar.

Poslovni bonton na zaposlitvenem razgovoru Vzporedno s hitrimi zmenki bodo na dogodku Univerza gre na trg, ki bo 21. maja med 10. in 14. uro na Kongresnem trgu v Ljubljani, potekale tudi različne delavnice na temo poslovnega bontona na zaposlitvenem razgovoru. Kandidati se bodo lahko udeležili profesionalnega fotografiranja za, na primer, CV ali LinkedIn, udeležili se bodo lahko tudi CV-klinike, ki jo bodo vodili mladi kadroviki kadrovske zveze.

Vsak študent na tri ali štiri hitre zmenke Študenti, ki bi se dogodka radi udeležili, imajo še danes do 24. ure čas, da se prijavijo pri organizatorju.

Prijavo je že oddalo okoli dvesto študentov z vseh fakultet ljubljanske univerze in vseh starosti, od prvega do zadnjega letnika.

Vsi prijavljeni se morajo teden dni pred dogodkom, to je v sredo, 13. maja, udeležiti pripravljalne delavnice, kjer bodo dobili vse informacije o dogodku in o tem, kaj od njih pričakujejo. Tu bodo dobili tudi podatke o delodajalcih, ki bodo sodelovali. Med njimi bodo študenti sami izbrali 15 podjetij, s katerimi bi se želeli srečati. Med temi bodo potem na Kariernem centru za vsakega kandidata določili tri oziroma štiri, s katerimi se bodo srečali.

Ne spreglejte