SiolNET. Novice Lokalne volitve
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Inšpektorat obravnava 57 domnevnih kršitev volilnega molka

0,62

termometer

Lokalne volitve: Zoran Janković
Foto: Bojan Puhek

Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je pred današnjimi lokalnimi volitvami začel v petek opolnoči in je veljal do zaprtja volišč danes ob 19. uri, prejela 130 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Inšpektorat pa na podlagi prejetih obvestil obravnava 57 zadev.

Kot so zapisali na spletni strani notranjega ministrstva, so namreč za 73 obvestil ugotovili, da ne gre za kršitve volilnega molka oz. da gre za zadeve, ki jih Inšpektorat RS za notranje zadeve že obravnava.

Na podlagi prejetih obvestil tako inšpektorat obravnava 57 zadev, povezanih z domnevnim kršenjem volilnega molka. Največ obravnavnih zadev se nanaša na prijave glede objav na družabnih omrežjih (21), nameščanje novih letakov (7) in politično propagando s sporočili prek mobilnih telefonov (7).

Na lokalnih volitvah pred štirimi leti so prejeli 209 obvestil o kršitvah volilnega molka, na podlagi katerih je inšpektorat obravnaval 95 zadev, v največ primerih je šlo za deljenje gradiva v poštne nabiralnike.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin