Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 10. 2015,
14.40

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

advertorial aplikacije

Sreda, 21. 10. 2015, 14.40

2 meseca, 3 tedne

Najbolj priljubljene aplikacije, ki pomagajo pri učenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zbrali smo top pet aplikacij, ki olajšajo učenje, ga naredijo bolj zabavnega in tudi spodbujajo sodelovanje med sošolci.

Na katere aplikacije prisegajo dijaki in študentje?

Nihče ne ve bolje, kako si pomagati pri učenju, kot pa dijaki in študentje, ki si skušajo vsakodnevne izzive vsaj nekoliko olajšati. Zato smo za nasvet, brez katerih aplikacij v šoli preprosto ne gre več, povprašali kar njih. Katere so uvrstili med najbolj uporabne?

Top 5 aplikacij:

Phtotomath je aplikacija, na katero prisegajo tisti, ki jim matematika ne leži najbolje. Namenjena je hitremu in preprostemu računanju, ki pa zmore rešiti tudi zahtevne matematične naloge. Da dobimo rešitev, je vse, kar moramo storiti, da matematično nalogo fotografiramo z digitalnim fotoaparatom, vse preostalo pa naredi aplikacija sama.

Še posebej uporabno je to, da ne poda le končne rešitve, temveč pokaže tudi vse korake, kako do nje priti. Nekaterih zahtevnejših nalog sicer še ni mogoče rešiti, a razvijalci v kratkem obljubljajo tudi to.

Aplikacija StudyBlue ne bo vsega naredila namesto vas, vam bo pa zelo pomagala pri pomnjenju snovi. Dijaki in študentje nanjo prisegajo v času testov, saj gre za zelo uporabno orodje za ponavljanje snovi.

Kako deluje? Z aplikacijo lahko ustvarjate kartice za utrjevanje znanja, nanje pa lahko poleg besedila dodate tudi slike ali zvočne beležke (odvisno, kako si stvari najlažje zapomnite). Še dodatna prednost aplikacije je, da se ji lahko pridruži več sošolcev, tako da med seboj celo lahko delijo kartice za ponavljanje.

Klasične zvezke za zapiske počasi menjajo tehnološke napravice, kot so prenosni računalniki, pa tudi tablice in mobilniki. Če ste že usvojili digitalni način zapisovanja snovi, si tega olajšajte z aplikacijo Office Lens.

Aplikacija je nekakšen optični bralnik, s katerim lahko zajamete opise na tabli, hkrati pa vam jih pretvori v dokument z berljivim besedilom (PDF, Word, PowerPoint). Dokumente lahko shranite tudi v OneNote ali OneDrive. Tako je manj možnosti, da kakšno pomembno informacijo izpustite, pa še lažje se posvetite profesorjevi razlagi. Seveda vse te dokumente lahko tudi delite s sošolci.

Brskanje za informacijami lahko hitro postane zamudno. To težavo že nekaj časa rešuje aplikacija Khan Academy, ki je nekakšna spletna baza izobraževalnih vsebin. Je zelo bogata zbirka, saj ima do zdaj približno štiri tisoč izobraževalnih videovsebin, ta številka pa vsak dan še raste. Učenci tako lahko takrat, ko snovi ne razumejo čisto dobro, kadarkoli in kjerkoli poiščejo dodatno razlago, podkrepljeno z nazornimi primeri in teorijo.

Aplikacija je sicer v angleškem jeziku, a to lahko jemljemo le kot prednost, saj se tako urimo še v angleščini. Aplikacija je tudi malo tekmovalna, saj lahko učenec zbira točke oziroma kredite, kar pa je le še dodatna spodbuda za učenje.

Najbolj priljubljena aplikacija za učenje jezikov ali izpopolnjevanje znanja jezika je Duolingo. Uporabnikom je všeč, ker ima lep, pregleden in preprost prikaz, učenje naredi zabavno, znanje pa hitro napreduje, saj omogoča veliko ponavljanja.

Poleg tega vam aplikacija ne pusti, da pozabite, kdaj je čas za lekcijo iz jezika, saj vsak dan sama spomni, da je čas za učenje. Za zdaj se z Duolingom lahko učite angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine, španščine in portugalščine.

Poskrbite, da bosta nalaganje in uporaba aplikacij brezskrbna!

Uporaba in namestitev aplikacij sta seveda povezani z internetom, zato si zagotovite, da boste imeli tega vedno pri roki. Izberite paket, ki vam bo prenos podatkov omogočal brez ogromnih stroškov. V trgovinah Spar in Interspar poiščite 30-dnevni paket SPAR 3 GB.

Ne spreglejte