Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2008,
14.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 11. 2008, 14.34

8 let

Knjižna oblika telefonskega imenika od zdaj brezplačna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vodstvo skupine Telekoma Slovenije in hčerinske družbe Teledat je v Ljubljani predstavilo nov in s številnimi novostmi obogaten Telefonski imenik Slovenije 2009 (TIS).

TIS bo v vseh različicah uporabnikom na voljo od jutri. Knjižna oblika TIS-a bo letos brezplačna, po novem pa je v celoti brezplačno tudi iskanje po spletnem TIS-u, ki ne omejuje več prikaza rezultatov. Na voljo ostajajo še TIS na mobilniku ter SMS-sporočila in klici na številko 1188. "Prenovili smo poslovni model telefonskega imenika," je na novinarski konferenci v ljubljanskem hipermarketu Mercator povedal član uprave Telekoma Slovenije Filip Ogris - Martič. Deljenje po načelu "kdor prvi pride, prvi vzame" Knjižna oblika TIS-a vsebuje bele in rumene strani, tokrat pa je razdeljena na tri različne knjige, ki združujejo področne kode: 01 in 07 (Ljubljana in Novo mesto), 04 in 05 (Kranj, Nova Gorica in Koper) ter 02 in 03 (Celje, Maribor, Murska Sobota in Trbovlje). 100.000 brezplačnih knjižnih izvodov bo od jutri na voljo v vseh večjih živilskih Mercatorjevih trgovinah po Sloveniji. V posamezni prodajalni bodo na voljo le knjige področne kode, kjer je prodajalna, razdeljevale pa se bodo po načelu "kdor prvi pride, prvi vzame".

"Z brezplačno delitvijo knjig želimo razširiti krog uporabnikov in s tem narediti knjigo tudi privlačnejšo za naše oglaševalce," je povedala direktorica Teledata Bojana Sonnenwald. Knjižna oblika bo po njenih besedah še obstajala in ne bo izumrla. "Ob vse večji mobilnosti naših uporabnikov pa se zavedamo, da je prihodnost telefonskega imenika v interaktivnosti," je dodala Sonnenwaldova.

V TIS-u na zgoščenki več kot 65.000 poslovnih vizitk TIS na zgoščenki bo izšel v 19.000 izvodih, na njej pa bo več kot 65.000 poslovnih vizitk, ki vsebujejo povezavo na portal bizi.si. Glede na prejšnjo izdajo so podatki spremenjeni pri več kot 200.000 naročnikih. Vsebuje tudi 31 ortofoto posnetkov krajev po Sloveniji, na katerih si lahko svojo lokacijo pogleda več kot 755.000 prebivalcev Slovenije. Vsi kupci zgoščenke imajo brezplačen dostop do napredne uporabe TIS-a na spletu in na mobilniku.

Prenovljena spletna stran tis.telekom.si Založnik TIS-a, podjetje Teledat, je največ sprememb namenil elektronskim različicam imenika, še posebej spletni strani tis.telekom.si, ki bo od jutri povsem drugačna. Ena najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji brezplačnim uporabnikom ponuja še več kontaktnih podatkov, uporabo naprednega iskanja in vse funkcionalnosti zemljevida Slovenije. Brezplačno registrirani uporabniki lahko personalizirajo nastavitve v imeniku, oblikujejo osebni imenik, shranjujejo svoje lokacije in iskanja poti ter sortirajo podatke, npr. po oddaljenosti od svojega bivališča. Naročniki pa lahko z uporabo naprednih orodij podatke tudi izvažajo v Excelove datoteke, tiskajo ovojnice in izpolnjujejo potne naloge. Manjša podjetja brez lastne spletne strani se bodo razveselila novosti, saj ima vsako podjetje v imeniku objavljeno svojo spletno podstran oz. svoj URL-naslov z vsemi kontaktnimi podatki podjetja; ti so zdaj še bogatejši, smiselno urejeni in dopuščajo možnost lastnega urejanja in dodajanja vsebin.

Spletna stran TIS-a ima 430.000 obiskovalcev mesečno, dobrih 55.000 brezplačno registriranih uporabnikov in več kot 6.000 naročnikov. Po zadnjem merjenju obiskanosti spletnih strani (MOSS) je sedma najbolje obiskana slovenska spletna stran.

Ne spreglejte