Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
9. 7. 2013,
15.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nokia Windows Phone

Torek, 9. 7. 2013, 15.44

8 let

Čez nekaj tednov pri nas Nokia Lumia 520

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nokia Lumia 520 bo njihov najcenejši pametni telefon z operacijskim sistemom Windows Phone na slovenskem trgu.

Novi pametni telefon, katerega priporočena maloprodajna cena bo na slovenskem trgu brez morebitnih ugodnosti pri mobilnem operaterju znašala 199 evrov, ima operacijski sistem Windows Phone 8, poganja pa ga dvojedrni procesor s taktom enega gigaherca. Sad strateške poroke Fincev z ameriško računalniško hišo Microsoft je tudi v prednaloženih programih pisarniške zbirke Microsoft Office, kar je že ustaljena praksa tudi na dozdajšnjih dražjih Nokijinih Lumiah. Zaslon novinca meri 10,16 centimetra (štiri palce), Finci pa obljubljajo tudi zanimive fotografske izkušnje, ki jih omogočata vgrajena digitalna leča in posebna programska oprema. Pa ne že spet Bratislava, Slovenia Nokia, ki je še v svojih boljših časih kupila podjetje Navteq in tako postala pomemben dobavitelj digitalne kartografije za velik razpon navigacijskih naprav in sistemov avtomobilske navigacije, je mladcu Lumia 520 namenila brezplačno navigacijo z zemljevidi Here, nasledniku tako Navteqa kot storitve Nokia Maps.

Ta je v mestih okrepljena s funkcijo Here Transit za uporabo javnega prevoza ob upoštevanju veljavnih voznih redov. Tako je to v teoriji, v praksi pa je pokritost s to storitvijo za večino držav še vedno omejena ali celo napačna. Kaj drugega reči, ko na seznamu pokritosti na uradni strani te storitve pod Slovenijo najdete, da je delno pokrita – Bratislava?! Aduta sta, verjamejo Finci, glasba in zabava Kljub temu nerodnemu spodrsljaju Lumia 520 ostaja svojevrstni vstopni telefon za tiste, ki prisegajo na operacijski sistem Windows Phone – in teh v dvopolnem svetu pametnih telefon, kjer sta Android in iOS pobrala ne le skoraj vso smetano, temveč tudi skoraj vso torto pod njo, ni prav zelo veliko. Nova Lumia stavi tudi na glasbene storitve in možnosti njihove interakcije z družbenimi omrežji, zato bi lahko sklepali, da ciljajo predvsem na mlade. Temu v prid govori tudi predvidena barvna paleta: Nokia Lumia 520 bo na prodajne police pristala v rumeni, modri, beli in rdeči izvedbi.

Z začetkom prodaje v Sloveniji bo Nokia Lumia 520 vključena tudi v Mobitelov prodajni program, a je o podrobnostih cen z morebitnimi ugodnostmi ta trenutek še prezgodaj govoriti in pisati, so nam že namignili iz Telekoma Slovenije.

Ne spreglejte