Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
16. 12. 2015,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

internet Marissa Mayer Yahoo

Sreda, 16. 12. 2015, 12.26

8 let

Ali so že našli zamenjavo za Marisso Mayer?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Med delničarji se kot kandidata omenjata nekdanja Yahoojeva visoka uradnika Ross Levinsohn in Jacqueline Reses.

Seznam Yahoojevih delničarjev, ki menijo, da je edina pot, po kateri bi Yahoo dosegel nujno strateško preobrazbo, zamenjava Marisse Mayer s čelnega položaja družbe, se krepi. Prvi mož newyorškega sklada SpingOwl Asset Management Eric Jackson je te dni povedal, da ima njegov sklad, ki je solastnik Yahooja, v mislih več kandidatov, a še niso pripravljeni podpreti enega samega.

Yahoo namigov o menjavah v vrhu ne komentira

Kot mogočo zamenjavo omenja nekdanjega začasnega prvega moža Yahooja Rossa Levinsohna, ki pred štirimi leti ni dobil potrditve, in Jacqueline Reses, ki je bila glavna direktorica razvoja, tako pred službo v Yahooju kot tudi po odhodu pa je delala v finančnem okolju.

Yahoo teh navedb ni komentiral, še poroča Reuters.

Sklad SpringOwl je vreden okrog 300 milijonov ameriških dolarjev (dobrih 270 milijonov evrov), ne želijo pa razkriti, koliko znaša njihov lastniški delež v družbi Yahoo.

Različni delničarji, različna mnenja

Mnenja delničarjev o zaželeni prihodnosti Yahooja niso enotna. Družba Canyon Capital Advisors, ki ima v svoji lasti deset milijonov delnic Yahooja, kar je okrog 1,1-odstotni delež, zagovarja čim hitrejšo prodajo Yahooja, bodisi v celoti bodisi po delih. Menijo, da bo eno leto, ki si ga je Yahoo vzel za ločevanje svoje temeljne dejavnosti, preveč zapravljenega časa, zlasti ko gre za obdobje, v katerem jim poslovanje ne cveti.

Drugi pomemben delničar, ki ni razkril imena, je za Reuters povedal, da bi moral Yahoo najprej prodati prav svojo temeljno dejavnost.

Mayerjeva ima podporo upravnega odbora, ali bo to dovolj?

Čeprav vsi delničarji najbrž ne bodo mirno čakali, da bi Mayerjeva v skladu z napovedmi v enem letu izpeljala zastavljeni načrt sanacije in ločevanja temeljne dejavnosti, je dobro obveščen neimenovani vir za Reuters povedal, da glavna izvršna direktorica Yahooja vendarle ima podporo upravnega odbora za nadaljevanje sprejetih načrtov.

Marissa Mayer je 10. decembra rodila dvojčici – tik po nekaj dneh, polnih zahtevnih sestankov. Če upoštevamo, da se je ob prejšnjem porodu vrnila v službo že po dveh tednih, je zelo verjetno, da bo še pred koncem leta spet začela vsakodnevno opravljati svoje dolžnosti – razen če se uresničijo napovedi in bodo prav rojstvo dvojčic izkoristili kot priložnost za njen časten umik.

Ne spreglejte