SiolNET. Novice Črna kronika
2,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zapornik na Dobu policistu zlomil nos

2,18

termometer

zapor Dob
Zavod za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni Foto: Matej Povše

Zapornik na Dobu je napadel dva pravosodna policista in ju poškodoval.

V zaporu na Dobu pri Mirni sta bila med uradnim postopkom, ki so ga pri enem od obsojencev izvedli zaradi suma, da skriva prepovedane predmete, danes dopoldne poškodovana dva pravosodna policista. Poškodbe so jima oskrbeli v zdravstveni ustanovi, bolnišnično zdravljenje pa ni potrebno. Obsojenca so že premestili v drug zavod.

Našli prepovedan predmet

Kot so sporočili z Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij, obsojenec kljub večkratnim opozorilom in kasneje izdanemu ukazu pravosodnih policistov v postopku ni korektno sodeloval, zato so zoper njega v skladu z načelom postopnosti in sorazmernosti uporabili prisilna sredstva.

V postopku, v katerem so pri osebnem pregledu obsojenca tudi našli prepovedan predmet, je bilo udeleženih več pravosodnih policistov, dva sta bila poškodovana. Direktor zavoda je z njima po dogodku opravil razgovor in po doslej zbranih informacijah so jima poškodbe ustrezno oskrbeli v zdravstveni ustanovi. Kot je običajno v takšnih primerih, jima bodo ponudili tudi psihološko podporo.

Uvedli disciplinski postopek

Na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij obžalujejo, da je do dogodka prišlo, ter upajo, da bo okrevanje obeh pravosodnih policistov čimprejšnje. O dogodku so obvestili pristojne organe, ki bodo zoper obsojenca izvedli ustrezne postopke zaradi suma kaznivega dejanja, zoper njega bodo uvedli tudi disciplinski postopek, poleg tega so ga že premestili v drug zavod.

"Odgovorno delo pravosodnih policistov je podvrženo tudi različnim tveganjem, ki se jim, glede na poslanstvo in naravo dela z zahtevno populacijo, žal ne moremo povsem izogniti," so zapisali. Dodali pa so, da se je v preteklem letu na ravni Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij število groženj in napadov na zaposlene zmanjšalo. V letu 2019 so zabeležili 24 groženj, v letu 2020 pa skupno 18. Napadov je bilo v lanskem letu 13, v letu prej pa 15.

Pnevmatika Fulda Kristall Control HP2 Novice Aretacije v Mariboru: več mesecev kradla gume z avtomobilov Napad Novice Kako so domačini opisovali osumljenca, ki je načrtoval strelski pohod #video Policija Novice V obsežni akciji policisti zasegli več kilogramov droge

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin