Vztrajnik pretepel ljubljanskega brezdomca Toneta

Ob včerajšnjem shodu Odbora 2014 pred ljubljansko sodno palačo sta se sporekla podpornik shoda in nasprotnik njihovih stališč. Podpornik Odbora 2014 je nasprotnika pretepel, z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico. Kot smo izvedeli, je bil pretepeni ljubljanski brezdomec Tone Pugelj.

Foto: Klemen Korenjak

Kot so že včeraj potrdili ljubljanski policisti, je na shodu izbruhnil spor. Eden od občanov je drugega udaril z invalidskim pripomočkom in ga tako poškodoval, da so poklicali reševalce. Pred sodno palačo so ostale sledi dogodka, tudi zlomljena bergla. Kot smo izvedeli danes, jo je pri tem skupil ljubljanski brezdomec Tone Pugelj. Ta ima poškodbe glave in roke.

Glasno izrazil svoje stališče in jih dobil po glavi

Brezdomec, ki je bil v bližini protestnikov, naj bi glasno izrazil svoje stališče, nato sta se z enim od podpornikov sporekla, ta pa mu je vzel berglo in ga udaril. Pugelj je za STA danes pojasnil, da sta se z napadalcem sporekla zaradi različnih stališč, tudi političnih, končalo pa se je s tepežem. Napadalec naj bi ga po njegovih besedah tepel tudi, ko je bil že na tleh.

V društvu Kralji ulice ostro obsojajo četrtkov napad

Člani društva Kralji ulice ostro obsojajo četrtkov "brutalni napad na brezdomca" v Miklošičevem parku. "Ogorčeni smo nad odkritim izražanjem nasilja, ki se je v konkretnem primeru odvilo nad šibkejšim, socialno ogroženim članom družbe," so sporočili iz društva.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je "udeleženec shoda, ki je imel v roki slovensko zastavo, napadel in v nadaljevanju skrajno nasilno obračunal" z brezdomcem Tonetom Pugljem, ki se pogosto zadržuje na tej lokaciji.

S prošnjo za komentar smo se že včeraj obrnili tudi na predsednika Odbora 2014 Aleša Primca. Na odgovor še čakamo.

Shodi se sicer redno odvijajo pred sodno palačo že od sojenja v zadevi Patria. Na včerajšnjem so se med drugim zavzeli za pravično sodstvo in izrazili podporo Milku Noviču, nedavno obsojenemu za umor nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, saj verjamejo, da je nedolžen.

Sorodne vsebine

Komentarji

5
  • traverza / 21.04.2017. ob 19:55

    Tele paciente je treba prestaviti v Polje.

  • Cene / 21.04.2017. ob 23:51

    Primc si je vzel monopol nad pravico in poštenostjo. Taka poza se običajno izkaže ravno kot svoje nasprotje.

  • matija11 / 22.04.2017. ob 17:17

    Čisti fašizem! Če še niste dojeli tega fašističnega odbora 2014!!!

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano