Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 7. 2012,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 7. 2012, 14.03

8 let

Vodušek: Nikoli nisem izsiljeval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vladimir Vodušek iz celjskega pripora trdi, da z dokumenti o domnevnih fiktivnih poslih Rhydcona in Uniorja ni hotel nikogar izsiljevati.

Vladimir Vodušek je v Reporterju opisal kronološki potek dogajanja in zanikal, da bi oglaševalsko pogodbo kakorkoli pogojeval. Kot je zapisal, je od vira pridobil sporne dokumente in pri direktorju Rhydcona Vinku Stiplovšku preveril njihovo verodostojnost: »Stiplovšek je potrdil, da je šlo za fiktivne posle. Prosil je, da se ne objavijo, ker to pomeni poslovno škodo Rhydcona.« Stiplovšek: Za račune obstaja pravna podlaga Stiplovšek sicer v istem članku pove drugače: »V zvezi z računi vam sporočamo, da je pravna podlaga za njihovo izdajo obstajala, kar je ugotovljivo na podlagi ustrezne dokumentacije.« Kdo od njiju govori resnico in kdo laže, bo pokazala preiskava. Kot smo že poročali, so celjski kriminalisti pod drobnogled vzeli tudi poslovanje obeh podjetij oziroma preverjajo sporne dokumente.

Mesec dni tehtali oglaševalsko pogodbo Vodušek v nadaljevanju navaja, da so ga dva tedna pozneje poklicali iz odvetniške pisarne Gregorovič-Pungartnik in ga povabili na sestanek v zvezi z oglaševanjem in Info TV. V hiši so nato sestavili pogodbo oziroma dokumentacijo o poslovnem sodelovanju. Po njegovem mnenju so imeli v pisarni pomisleke glede pogodbe, zaradi česar so pogajanja oziroma dogovori trajali kakšen mesec. »Nobenega govora ni bilo o tem, da bi se s temi dokumenti izsiljevalo oziroma da bi zaradi tega sklepali oglaševalsko pogodbo,« je za tednik povedal Vodušek.

Vodušek: Denar porabil Korošec za igre na srečo Po njegovem naj bi šlo za dokumente oziroma fiktivne račune za dela, ki niso bila nikoli opravljena, in za plačila teh fiktivnih računov, denar pa naj bi, tako Vodušek, v gotovini šel h Gorazdu Korošcu, ki naj bi denar porabil za igre na srečo: »Na večer naj bi porabil nekaj tisoč evrov.« Šlo naj bi za štiri račune v vrednosti dobrih 93 tisoč evrov.

Nadaljevanje zgodbe je znano; po telefonu ga je poklical nekdo iz uprave Uniorja – šlo je za tajnega policijskega sodelavca z imenom Rudi –, s katerim se je sestal na Trojanah, kjer so ga s 50 tisoč evri označenega denarja tudi aretirali. Kljub pritožbi zagovornikov tako Voduška kot Stanislava Gaberca je senat okrožnega sodišča potrdil enomesečni pripor, ki ga je odredil preiskovalni sodnik zaradi ponovitvene nevarnosti.

Ne spreglejte