Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 4. 2013,
12.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

delnice Istrabenz Boško Šrot Igor Bavčar

Torek, 16. 4. 2013, 12.34

8 let

Sodnica: Tole je bilo filmsko! (VIDEO

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako se je na dogajanje v dvorani, ko so kar štirje odvetniki skočili v zrak, ko je vprašanja obrambe priči Dušanu Zorku pokomentiral tožilec Jože Kozina.

Na današnjem nadaljevanju sojenja glede sporne preprodaje delnic Istrabenza se je na odru priče vnovič znašel zdajšnji predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko. Povabili so ga zato, ker je bil do prejšnjega tedna postopek zoper Kristjana Sušinskega, nekdanjega svetovalca pri Istrabenzu, zaradi česar slednji ni imel možnosti Zorku postavljati vprašanja. Sodnica je tako zagovornike obdolženih opozorila, da enakih vprašanj, razen zagovornici Sušinskega, kot so jih že postavljali priči, ne bo dovolila, lahko pa postavljajo nova.

Tako je Zorko danes spet pojasnjeval o podrobnostih revizije tega posla. Zagovornike in obdolžence namreč razburja dejstvo, da ne davčni pregledi ne revizije niso pokazale, da bi Pivovarni Laško s tem poslom nastala premoženjska škoda, še več, sojenje se je že začelo, ko je Pivovarna Laško vložila premoženjskopravni zahtevek v višini 25 milijonov evrov, kar ima sicer oškodovanec možnost podati do konca postopka.

Pivovarna Laško sama ni zaznala oškodovanja? Večina zagovornikov je tako predsedniku uprave očitala prav to, da je Pivovarna Laško šele po vpogledu v kazenski spis ugotovila, da bi lahko s preprodajo delnic očitno iztržila več. Vse skupaj je povzročilo precej vroče krvi, saj sodnica nekaj vprašanj ni dovolila, kapljo čez rob, ko so v zrak resnično skočili skoraj vsi odvetniki, pa je povzročil komentar tožilca. Sodnica je zadevo umirila z besedami, da je "bilo tole prav filmsko".

Uprava ni nikoli trdila, da ni bila oškodovana, je povedal Zorko. V dopisu tožilstvu, pod katerim je podpisan Zorko, piše, da "težko govorim o izkoriščanju", a kot je poudaril Zorko, je tam tudi napoved, da bodo v Pivovarni Laško ukrepali, če se bo izkazalo, da je do oškodovanja prišli. V tistem trenutku po mnenju Zorka niso razpolagali s podatki, kot jih imajo danes in so zbrani v obtožnici.

Danes bo sodišče sicer zaslišalo še nekdanjega predsednika uprave KD Skladov Petra Groznika. Kot je znano, so se na zatožni klopi poleg Kristjana Sušinskega znašli še nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot, nekdanji predsednik Istrabenza Igor Bavčar, nekdanji predsednik Maksime Holdinga Nastja Sušinski, medtem ko sta odvetnik Branko Lipovec in lastnik Sportine Bahtijar Bajrović priznala kaznivo dejanje ponarejanja listin in se pogodila za pogojno zaporno kazen.

Ne spreglejte