Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2015,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Igor Bavčar sodišče zapor bolezen

Četrtek, 29. 1. 2015, 15.00

8 let

Sodišče: Primer Igorja Bavčarja kaže na možnost izigravanja zakonske ureditve (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Potem ko so okrožno sodišče obvestili, da obsojeni Igor Bavčar ni prišel v zapor, je to izdalo odredbo za privedbo, ki pa je policistom še ni uspelo uresničiti.

Do torka do polnoči je imel na zaporno kazen obsojeni nekdanji predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar čas, da se zglasi v zaporu na Dobu. Ker Bavčarja ni bilo, je uprava za izvrševanje kazenskih sankcij o tem obvestila sodišče.

Odredba za privedbo še vedno velja Kot je v izjavi za javnost pojasnila podpredsednica Okrožnega sodišča v Ljubljani Sonja Ilovar Gradišar, je sodišče takoj izdalo odredbo za privedbo v zapore na Dobu. "Kriminalisti so našo odredbo včeraj poskušali realizirati, vendar pri tem niso bili uspešni," je dejala.

Policisti obsojenega zaradi njegovega stanja namreč niso privedli v zapor in o tem obvestili sodišče.

Ob tem je Ilovar Gradišarjeva pojasnila, da odredba sicer še vedno velja in jo policija lahko uresniči takoj, ko bo mogoče. Ali bo Bavčar sploh kdaj prišel v zapor, trenutno še ni mogoče napovedati.

Bavčar vložil novo prošnjo za odlok Sodišče sicer odloča o novi prošnji za odložitev izvršitve kazni zapora, ki jo je vložil Bavčar. "Ta primer kaže na možnost izigravanja zakonske ureditve, ki trenutno omogoča neomejeno vlaganje prošenj za odložitev izvršitve kazni," je poudarila.

O novi prošnji mora sodišče odločiti v osmih dneh, pri tem pa mora presoditi tako pravna kot dejanska vprašanja nove prošnje. Med drugim mora presoditi, ali obsojenec znova uveljavlja odlog iz istega razloga, če gre za nova dejstva in okoliščine, je treba ugotavljati, ali gre res za tako hudo bolezen, da obsojenec ne more nastopiti kazni zapora. V tem primeru pride v poštev pomoč izvedenca medicinske stroke, je še pojasnila podpredsednica.

Medtem na Marjeto Zorc, lastnico Medicorja, kjer se Bavčar zdravi, letijo tudi očitki kolegov, da Bavčarju pomaga zaradi preteklih poslovnih povezav.

Ne spreglejte