SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Socialno pomoč dvignil s tujo osebno izkaznico

1

termometer

Danes bi na zatožno klop, tokrat okrajnega sodišča v Ljubljani, zaradi goljufije moral sesti javnosti že precej znan Stephen Casiraghi, a smo ga zaman čakali, saj je sodnica obravnavo preklicala.

Vseeno smo izvedeli, kaj naj bi Casiraghi sploh storil. Jeseni 2005, kot je pojasnil oškodovi 30-letni Mitja Hauptman, »… sva bila najprej pri njem doma, potem pa sva šla ven pit. V njegovem avtu sem pozabil svojo torbo z vsemi dokumenti. Če dva dni mi je torbo vrnil, pogrešal pa sem svojo osebno izkaznico.«

Na kameri Casiraghi

Ker je bil v tistem času prejemnik socialne pomoči – še vedno je na zavodu za zaposlovanje – je, tako kot vsak mesec, na račun 21. v mesecu prejel takratnih triintrideset tisoč tolarjev, danes okoli 130 evrov. Ko je na svoji matični banki v Mostah želel dvigniti denar, so mu dejali, da denarja ni in da ga je že dvignil. »Seveda sem se takoj pritožil in prijavil dogodek tudi na policijo. Tam so mi potem pokazali posnetek kamere in čeprav ga nisem takoj prepoznal, ker je imel na glavi kapo, se je izkazalo, da je mojo socialno pomoč dvignil prav Casiraghi,« pripoveduje oškodovanec. Potem ga je poklical, a je ta že zamenjal telefonsko številko.

Casiraghi naj bi torej s tujo osebno izkaznico dvignil dve socialni pomoči, »… eno mi je osebno vrnil uslužbenec za pultom na banki, ker je banka očitno menila, da je kriv, ker ni dobro preveril fotografijo na dokumentu, ene pa v vsem tem času še nisem prejel,« je potožil. Sojenje bo 15. oktobra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin