SiolNET. Novice Črna kronika
9,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pretepena dveletna deklica je zaradi poškodb umrla

9,48

termometer

Senca
Foto: Matjaž Tavčar

V pediatrični bolnišnici v Ljubljani je danes umrla dveletna deklica, ki je bila hudo pretepena, zato je policija pridržala dekličino mamo in njenega partnerja.

Že čez dan so s Policijske uprave Kranj sporočili, da tamkajšnji kriminalisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in surovega ravnanja v škodo otroka. Zaradi varovanja zasebnosti otrok v skladu z zakonom več podrobnosti o preiskavi niso mogli razkriti.

Mediji so sicer poročali, da so deklico v soboto v jeseniško bolnišnico pripeljali s hudimi poškodbami, nato pa so jo s helikopterjem prepeljali v Ljubljano. Dekličin oče je za medije potrdil, da je deklica danes umrla. Prav tako je medijem povedal, da naj bi zdravniki pri deklici odkrili stare poškodbe.

Oče opozarjal na surovo ravnanje v novi družini nekdanje žene

Oče je, kot navajajo mediji, tudi dejal, da je na možnost surovega ravnanja v novi družini nekdanje partnerice opozarjal pristojne.

Na jeseniškem centru za socialno delo, ki je obe družini obravnaval, ker so se starši razhajali, so za tragičen dogodek izvedeli danes. Kot je za medije povedala direktorica CSD Jesenice Anita Bregar, v nobeni družini ni bilo suma na nasilje ali grobo ravnanje z otroki. Po poročanju POP TV sta nekdanja partnerja poleg deklice imela še tri otroke, ki so trenutno nastanjeni pri očetu, kjer so po oceni CSD v varnem okolju.

Vsako leto več sto primerov zanemarjanja in surovega ravnanja z mladoletniki

Policijska statistika kaže, da policija letno obravnava več kot pet tisoč kaznivih dejanj zoper zakonsko zvezo, družino in otroke. Od tega je nekaj sto primerov zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 101
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin