SiolNET. Novice Črna kronika
2,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po avtocesti divjal skoraj 300 kilometrov na uro

2,21

termometer

radar |  | Foto: Matej Leskovšek
Foto: Matej Leskovšek

Prometni policisti so včeraj popoldne na gorenjski avtocesti pri Vrbi, kje je omejitev hitrosti 110 kilometrov na uro, izvajali meritve hitrosti vozil. Med več kršitelji so obravnavali tudi voznika, ki je vozil s hitrostjo kar 289 kilometrov na uro. Policisti so ga ustavili in proti njemu vodijo prekrškovni postopek, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Čeprav je bila avtocesta res prazna, gorenjski policisti poudarjajo, da to v ničemer ne zmanjšuje pomena nevarnega dejanja voznika. Ta v nobenem primeru ne bi imel ne časa in tudi ne prostora za reakcijo v primeru nepredvidljivega dogodka.

Policisti pojasnjujejo, da pri hitrosti 110 kilometrov na uro, kolikor je omejitev na zgornjem delu gorenjske avtoceste, vozilo namreč v sekundi prevozi okoli 30 metrov, pri hitrosti 200 kilometrov na uro je vsaka sekunda "dolga" že 55 metrov, pri absolutnem pretiravanju z 289 kilometri na uro, ko je voznikov zorni kot že tako ali tako močno zožen, pa vozilo v sekundi prevozi kar 80 metrov. To je "izstrelek", ki ob nesreči lahko poleti kamorkoli in na katerokoli stran ter povzroči tragedijo. Avtoceste niso namenjene napenjanju mišic, opozarjajo na PU Kranj.

Voznike še pozivajo, naj spoštujejo omejitve hitrosti in s svojimi dejanji prispevajo k varnosti v prometu. Med koncem tedna so gorenjski prometni policisti sicer na avtocesti obravnavali 31 prekoračitev hitrosti nad 165 kilometrov na uro. Dva primera višjih hitrosti sta bila še 197 in 207 kilometrov na uro, obakrat pri omejitvi 110 kilometrov na uro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin