SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Petindvajsetletnik pretepal in žalil mamo

1

termometer

Policisti so včeraj popoldne posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Novega mesta. Ugotovili so, da je 25-letnik pod vplivom alkohola pretepal svojo mamo, jo večkrat udaril po glavi in žalil.

Osumljenec naj bi že dalj časa izvajal nasilje nad mamo in jo večkrat tudi poškodoval. Novomeški policisti so mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi možnosti, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečeni prepovedi so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 25-letnega moškega so policisti že večkrat obravnavali zaradi nasilja.

Lani so novomeški policisti in kriminalisti obravnavali 467 primerov nasilja v družini, kar je za osem odstotkov manj kot predlani. Od teh je bilo 168 kaznivih dejanj nasilja v družini oz. 31 manj kot leta 2012.

Več let pretepal ženo Zaradi nasilja v družini so včeraj zvečer posredovali tudi koprski policisti. V vasi pri Ilirski Bistrici so ugotovili, da je moški več let izvajal psihično in fizično nasilje nad svojo ženo, jo spravljal v podrejeni položaj in jo lažje poškodoval. Ugotovili so, da je storil tudi kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja. Poleg kazenske ovadbe so mu izrekli tudi prepoved približevanja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin