Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2015,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

uboj

Četrtek, 23. 7. 2015, 11.38

8 let

Osumljeni Vravnik je Korošca po pretepu porinil s čolna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
46-letni Peter Vravnik iz Vrat pri Dravogradu je osumljen uboja 33-letnega Martina Rogine, čigar truplo so našli v reki Dravi.

Družina pokojnega je celjske policiste v nedeljo obvestila, da od prejšnjega petka pogrešajo 33-letnega Martina Rogino, ki se je s čolnom po reki Dravi odpeljal do prijatelja. Takoj po prijavi je stekla iskalna akcija, v kateri so policisti in gasilci, pa tudi potapljači iz Maribora, Velenja in Celja ter ekipa s policijskim helikopterjem preiskali strugo reke Drave in nabrežje ob njej.

Policisti danes pojasnili, da so akcijo nadaljevali v ponedeljek, ko so v dopoldanskih urah truplo pogrešanega našli v strugi reke Drave med Sv. Boštjanom in Gortino.

Ker je zaradi okoliščin pogrešanja izhajal sum, da je 33-letnik umrl v sumljivih okoliščinah, so policisti in kriminalisti takoj začeli preiskavo in že v ponedeljek v popoldanskih urah pridržali 46-letnega moškega z območja Dravograda.

Usoden spor na čolnu? Kot smo že pisali, jim je namreč oče pogrešanega povedal, da kapa, ki so jo našli na čolnu, ne pripada njegovemu sinu. Policisti so tako ugotovili, da Rogina v času smrti ni bil sam. Na čolnu je bil namreč tudi osumljeni Peter Vravnik, poleg njega pa še 31-letni domačin, Janko K.

Zbrani podatki kažejo, ugotavljajo na policiji, da sta se Vravnik in zdaj že pokojni Rogina v petek zvečer na čolnu sprla. Prepir je prerasel v pretep, pri tem pa je osumljeni 33-letnika naklepno potisnil s čolna v reko Dravo, kjer je utonil. Kot je za medije pojasnil oče pokojnega, ta ni znal plavati, zato si je takrat, ko je šel s čolnom, vedno nadel rešilni jopič.

Vravnik preprečil, da bi Janko K. utapljajočemu Martinu pomagal Po dejanju se je osumljeni sprl še z drugim moškim na čolnu, ki je skušal pomagati utapljajočemu, ter se ga tudi fizično lotil in ga lažje poškodoval. Zaradi suma kaznivega dejanja uboja je preiskovalna sodnica včeraj za Vravnika odredila pripor.

Ne spreglejte