Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 8. 2012,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 18. 8. 2012, 13.33

8 let

Okajena Slovenca prestrašila otroke na avstrijskem Koroškem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Avstrijska policija je v petek v Borovljah na avstrijskem Koroškem prijela tri Slovence in enega Avstrijca, ki so se pod vplivom drog in alkohola prepustili nevarni zabavi.

Slovenca, stara 21 in 26 let, sta namreč z balkona hiše s plinskimi puškami streljala na otroke, ki so se igrali v bližini hiše.

Otroke in avtomobil streljala "le za šalo" Otroci, stari približno 10 let, so incident preživeli brez poškodb, je zagotovila policija. Malo slabše - z nekaj praskami - jo je odneslo eno v bližini parkirano vozilo, ki so ga zadeli streli okajenih Slovencev. Strelca sta sicer policistom zagotovila, da sta otroke in avtomobil streljala "le za šalo".

V hiši odkrili tudi marihuano in več kosov orožja Štirje prijatelji - poleg strelcev še 20-letni Slovenec in 19-letnik z Dunaja - so se sicer v stanovanju z alkoholom in marihuano "zabavali" od četrtka. Z marihuano jih je založil 20-letnik, ki je policistom razkril, da je prepovedano drogo že večkrat nekaznovano prepeljal iz Slovenije v Avstrijo.

Hišna preiskava pa je pokazala, da so imeli možje v lasti tudi več kosov orožja, poleg plinskih pištol tudi bodala in nože ter šest neregistriranih pušk z zalogo nabojev, za katere je Dunajčan zatrdil, da so v njegovi lasti. Poleg orožja so policisti v hiši odkrili tudi nasad marihuane, za katerega je po lastnih besedah skrbel Dunajčan s prijatelji.

Najostrejša kazen grozi Slovencu, ki je zabavo začinil z marihuano Neodgovorna zabava bo štiri prijatelje drago stala, saj se bodo sedaj morali zagovarjati pred sodiščem. Strelca sta obtožena ogrožanja telesne varnosti, njuna kolega pa kršitve določil zakona o posedovanju orožja in drog. Najostrejša kazen sicer grozi 20-letnemu Slovencu, ki je zabavo začinil z marihuano iz Slovenije.

Ne spreglejte