Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 9. 2018,
20.08

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

Natisni članek

gasilci Novo mesto požar

Sreda, 5. 9. 2018, 20.08

5 let, 7 mesecev

Obsežen požar v Straži pri Novem mestu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,02

1

V objektu nekdanje tovarne Novoles v Straži pri Novem mestu je okoli 18.30 izbruhnil požar. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je zagorelo ostrešje v mizarski delavnici. Požar je trenutno pod nadzorom, je potrdil poveljnik Gasilsko-reševalnega centra (GRC) Novo mesto Gregor Blažič.

Video: YouTube


Požar gasijo gasilci PGP Straža, GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Dolenjske Toplice, Stopiče in Kamence, je zapisano na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje. Blažič je za STA povedal, da v intervenciji sodeluje 54 prostovoljnih in 14 poklicnih gasilcev. Kot je še dodal, bo zaradi varnosti vzpostavljena požarna straža.

Na Policijski upravi Novo mesto so pred tem povedali, da bodo policisti ogled požarišča opravili v četrtek, "ko se bo vse pomirilo".

Z novomeškega centra za obveščanje so ob izbruhu požara posredovali obvestilo štaba civilne zaščite Občine Straža. Ta prebivalce širše okolice Straže obvešča, da je v objektu nekdanjega podjetja Novoles izbruhnil požar. Zaradi dima pa naj prebivalci zaprejo okna in naj se preventivno zadržujejo v prostorih. Ukrep velja do preklica, so še zapisali pri straški civilni zaščiti.

Po besedah Blažiča ni bilo treba izvesti evakuacije okoliških prebivalcev. Na območju je navzoča tudi predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novoles v Strazi ravnokar ☹️

Posted by Janja-Marija Vipavec on Wednesday, 5 September 2018

Pred dobrim letom še en požar v občini

Pred dobrim letom dni je prav tako v občini Straža, v kraju Zalog, zagorelo v obratu celjske družbe Ekosistemi. S požarom se je takrat spopadalo več kot 200 gasilcev, ki so tleče odpadke gasili več dni. Med požarom so več vaščanov zaradi gostega dima in možne prisotnosti drugih nevarnih plinov za približno 24 ur evakuirali, gost dim pa so občutili prebivalci tako Novomeške kotline kot Šentjernejskega polja in Bele krajine.  Po letu dni je stanje na pogorišču še vedno katastrofalno.

Novice Ekosistemi: Leto dni po požaru območje ni sanirano #video
Ne spreglejte