Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2013,
10.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 8. 10. 2013, 10.59

8 let

Obdolženi budist namesto na zatožni klopi v rodni Franciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na zatožno klop okrajnega sodišča v Ljubljani bi moral danes sesti Ronan Chatellier, vodilni budist v Sloveniji, ki mu obtožni predlog očita krivo ovadbo, a je sodnici poslal pisno opravičilo.

Kaj je razlog za njegov izostanek, ni znano. Kot je povedal njegov zagovornik Mitja Inkret, »nisem pooblaščen, da bi dajal izjave«, je pa sodnici sporočil, da je trenutno v rodni Franciji. Sodnici tako ni preostalo drugega, kot da obravnavo preloži, in sicer na november. "Če ga takrat ne bo, bom izdala evropski priporni nalog," je zagrozila njegovemu zagovorniku.

Dve krivi ovadbi za napad Naj spomnimo, da smo mediji o budističnem vodji, ki ima slovensko državljanstvo in je celo pomagal pisati slovensko zakonodajo na verskem področju, že pisali, saj naj bi ga kar dvakrat napadli neznanci. Tako naj bi policiji pred dvema letoma prijavil, da sta ga na Golovcu napadla dva neznanca. Sam je medijem razlagal, da je šlo za poskus umora, njegova budistična kongregacija Dharmaling pa je javnosti razlagala, da so mu neznanci z nožem prebodli pljuča. No, policisti so dogodek obravnavali "le" kot povzročitev lahke telesne poškodbe, saj je šlo za blažjo ureznino, in ga ovadili zaradi krive ovadbe. Po nekaterih podatkih so tožilci od pregona odstopili. Vztrajajo pa pri obtožnem predlogu krive ovadbe za dogodek, ki se je zgodil leto pozneje, ko naj bi ga napadli pred njegovo hišo. Tudi v tej zgodbi naj bi bilo precej lukenj, poškodbe pa zgolj površinske.

Ronan Chatellier se je lani znašel tudi v preiskavi zaradi domnevnega spolnega napada na enega izmed svojih treh posvojenih otrok, po neuradnih podatkih pa naj bi bil v Franciji konec devetdesetih let že obsojen zaradi spolnega napada na dva otroka. Ovadil naj bi ga najstarejši od treh posvojencev, a je čez nekaj dni prijavo umaknil, nato pa je samega sebe ovadil zaradi krive ovadbe.

Ne spreglejte