Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2013,
15.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Dušan Črnigoj Primorje

Torek, 21. 5. 2013, 15.36

7 let, 12 mesecev

Nekdanji vodilni v Primorju ne vedo nič o Črnigojevem poslu s Stavbenikom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje nekdanjemu predsedniku uprave Primorja Dušanu Črnigoju zaradi domnevno spornega nakupa delnic Stavbenika leta 2001.

Tokrat so pričali povabljeni nekdanji vodilni delavci Primorja, ki so kupovali delnice Stavbenika in Primorja Holdinga. Med 11 vabljenimi pričami se je ena že vnaprej opravičila, drugi pa niso mogli vročiti poziva za pričanje, ker sodišču ni bil poznan njen naslov v tujini. Ostalih devet vabljenih prič, med katerimi so bili nekdanji vodilni v družbi Primorje, niso vedeli povedati nič novega.

Nekateri se niso spomnili niti na velikost posojil, ki so jih najeli Vsi vodilni delavci v Primorju, ki so imeli individualne pogodbe s podjetjem, so bili lastniki določenega dela delnic Primorja. Iz deležev od njihovih zadržanih plač, letnih nagrad, dobičkov in dividend je Primorje kupovalo delnice Stavbenika, zaposlenim pa vloženi denar oz. posojila podjetju poplačalo z lastništvom Primorja Holding.

Priče niso vedele povedati tega, kolikšna so bila zadržana sredstva, ki jim jih je dolgovalo Primorje, nekateri se niso spomnili niti na velikost posojil, ki so jih najeli pri bankah za nakup dodatnih delnic.

Po besedah odvetnika nekdanjega predsednika uprave Primorja Črnigoja Janeza Koščaka naj bi se podjetje na tak način razdolžilo terjatev do svojih zaposlenih za najmanj 140 milijonov takratnih slovenskih tolarjev, kupnina za Stavbenikove delnice pa naj bi znašala 173 milijonov tolarjev.

"Primorje s tem poslom dobilo nov denar in da ni šlo za nikakršno oškodovanje" "Današnje priče so vse po vrsti potrdile tako zagovor kot izvedensko mnenje, da ni bilo ob tem narejene nobene škode, kot so to potrdile tudi vse državne institucije, ki so dale zanj soglasja. Vsi so vedeli za ta posel in na kakšen način bo speljan. Predvsem pa te priče potrjujejo, da je Primorje s tem poslom dobilo nov denar in da ni šlo za nikakršno oškodovanje ter da je bila celotna transakcija izvedena s sredstvi menedžerjev in ne Primorja," je ob koncu povedal Koščak.

Ne spreglejte