SiolNET. Novice Črna kronika
0,64

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Bel prah v prostorih RTV Slovenija ni bil nevaren

0,64

termometer

RTV Slovenija
Pošiljka z belim prahom je bila naslovljena na novinarki TVS Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek. Policisti so kasneje sporočili, da snov ni nevarna. Foto: Bojan Puhek

V prostore Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je prispela pošiljka z belim prahom, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana. Omenjena pošiljka je bila naslovljena na novinarki Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek. Z ljubljanske policijske uprave so zvečer sporočili, da ni šlo za nevarno snov.

Na kraju dogodka so nekaj pred 15. uro posredovali ljubljanski gasilci in posebna sanitetna enota, ki je zapečatila vse drugo nadstropje stavbe na Kolodvorski 2. Na širšem območju so policisti omejili gibanje in zaprli Kolodvorsko ulico.

Napad Novice Zapeljal v novinarsko ekipo, snemalec še zadnji hip odskočil #foto #video

Novinarka odprla ovojnico, iz katere se je vsul bel prah

Pisemsko ovojnico, ki je glede na žig prispela iz Trbovelj, je po poročanju MMC odprla novinarka TVS Mojca Šetinc Pašek, iz nje pa se je nato vsul bel prah. Vsebina pisma je bila polna žalitev in groženj, ki so bile napisane na promocijskem letaku SMC. Po mnenju novinarke je zadeva najverjetneje povezana s primerom sodbe predsedniku SDS Janezu Janši.

"To je še en v vrsti napadov na delo naših novinarjev v zadnjih mesecih," so ob dogodku sporočili z RTVS. Vodstvo zavoda, novinarji in uredniki informativnega programa ter vsi zaposleni napad najostreje obsojajo. Hkrati ostro obsojajo tudi vse dosedanje grožnje in fizične napade na posamezne novinarje in novinarske ekipe.

Za ovojnico z belim prahom so poskrbeli zaposleni na veterinarski fakulteti, ki so opravili hitro analizo snovi in ugotovili, da ne gre za nevarno snov. Uslužbenki, ki sta bili v stiku z ovojnico, sta bili pred tem v karanteni.

s Novice Rok Žavbi s pestmi napadel novinarja in snemalca Planet TV #video

V Sloveniji je treba okrepiti kulturo javnega dialoga

"Svobodno in neodvisno novinarsko delo je eden od temeljnih postulatov demokracije in napad na novinarje je napad na demokracijo. Vsaka normalna demokratična družba mora imeti do tovrstnih pojavov ničelno stopnjo tolerance," so ob napadu na novinarki sporočili z RTVS.

Opozorili so tudi, da je treba v Sloveniji okrepiti kulturo javnega dialoga ter za vsako ceno ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarskega dela.

Tudi v stranki SMC so ostro obsodili napade na novinarje ter svobodno novinarsko delo. Od današnjega dogodka, v katerem je nekdo očitno zlorabil njihovo ime, se distancirajo, so zapisali na Twitterju.

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • pavel / 08.12.2018. ob 13:03 0 0

  to smo vsi vedeli---razen vas

  0 0
 • Boni / 08.12.2018. ob 10:19 +1 - 1

  Prhljaj z glave enega od strankarskih veljakov?

  +1 - 1
 • slov1ec / 08.12.2018. ob 09:56 +1 - 1

  Prozorno, da bolj ne more biti. No opranoglavci bodo že nasedli.

  +1 - 1
delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin