SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med preverjanjem uporabe varnostnih pasov precej kršitev

1

termometer

Vseslovenski preventivi akciji Varnosti pas - pripni svoje življenje, ki je potekala med 8. in 22. februarjem, so se pridružili tudi na severnem Primorskem.

Policisti so v tem obdobju ustavili 2370 voznikov motornih vozil in ugotovili 225 kršitev predpisov o uporabi varnostnih pasov, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

Veliko število kršitev V okviru akcije Varnosti pas - pripni svoje življenje, katere glavni namen je bil povečati uporabo varnostnih pasov ne glede na to, ali se osebe vozijo na krajših relacijah ali so na daljšem potovanju, so severnoprimorski policisti ugotovili 221 kršitev predpisov o uporabi varnostnih pasov na prednjih in štiri kršitve na zadnjih sedežih.

Zaradi tega so 203 voznikom izdali plačilni nalog, štirje tujci so globo plačali na kraju kršitve, 14 voznikov je bilo le opozorjenih. Večino, kar 213, kršitev so ugotovili med vozniki in sopotniki v osebnih vozilih, vozniki tovornih vozil pa varnostnega pasu niso uporabljali v 12 primerih, so statistiko posredovali z novogoriške policijske uprave.

Večji policijski nadzor tudi v prihodnje Sicer so policisti skupno ustavili 2370 voznikov motornih vozil in 426 voznikom izrekli globo zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov. Poleg tega so 131 voznikov le opozorili in zoper 27 podali obdolžilni predlog zaradi težjih kršitev. Rekorder med vinjenimi vozniki je imel 1,10 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, so še dodali.

Ker je uporaba varnostnih pasov nekoliko slabša kot v preteklih letih, bodo severnoprimorski policisti s poostrenimi nadzori nadaljevali tudi v prihodnje, da bodo tako zagotovili večjo varnost na cestah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin