Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
17.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 17.12

8 let

Korade uradno osumljen za štirikratni umor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaška policija je vložila kazensko ovadbo proti upokojenem generalu Ivanu Koradeju zaradi utemeljenega suma štirikratnega umora, poskusa umora in ugrabitve.

Direktor policije Marijan Benko je povedal še, da 400 policistov Koradeja, ki je še vedno na begu, išče v hrvaškem Zagorju, v iskalni akciji pa sicer sodeluje več kot 3600 ljudi. Korade se je sosedi maščeval Policija sumi Koradeja za umor 62-letne ženske in njenega 15-letnega vnuka v zgodnjih jutranjih urah 27. marca v vasi Velike Veternička pri Zlatarju na severozahodu Hrvaške. Benko je na novinarski konferenci v Zlatar Bistrici povedal, da se je Korade maščeval sosedi, ker ga je v preteklosti prijavila zaradi kraje v njeni trgovini.

Prepir iz leta 1987 Po omenjenem dvojnem umoru je osumljenec v sosedni hiši ubil 63-letnega moškega, s katerim sta se leta 1987 zapletla v pretep. Streljal je tudi v drugega moškega, ki je bil z umorjenim, a ga je zadel v nogo. Ranjenca, ki je tudi ena izmed ključnih prič dogodka, varuje hrvaška policija.

Pred umoram sta skupaj popivala Že noč pred trojim umorom in poskusom umora je Korade ustrelil svojega dolgoletnega, 36-letnega prijatelja, s katerim naj bi pred tem cel večer popival v vasi Vitešenec pri Ivancu. Isto noč, v zgodnjih jutranjih urah, je Korade ugrabil žensko, ki ji je uspelo pobegniti. Kot so poročali hrvaški mediji, gre za mater enega izmed mladeničev, s katerimi se je Korade nedavno spopadel v nekem gostinskem lokalu v Varaždinu.

Korade naj bi imel tajno skrivališče Policija je danes spet pregledovala hišo Koradeja in njeno okolico v Veliki Veternički. Časnik Jutarnji list na svoji spletni strani ugiba, ali je današnja policijska akcija morda rezultat domneve, da ima Korade tajno skrivališče v bližini svoje hiše. Policisti so Koradeja začeli iskati 27. marca. Benko je danes še dejal, da bodo proti vsem, ki so morda pomagali upokojenem generalu, vložili kazenske ovadbe.

Ne spreglejte