Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2013,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hilda Tovšak TEŠ 6

Četrtek, 28. 2. 2013, 10.25

8 let

Hilda Tovšak bo prenočila v policijskem pridržanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Preiskave gospodarske kriminalitete, ki jih je izvajal Nacionalni preiskovalni urad (NPU), so zaključene, je dejal predstavnik NPU Drago Menegalija.

Še vedno so pridržane štiri osebe, več oseb pa so izpustili med preiskavo, v kateri je bila zaradi "trgovanja z delavci" pridržana tudi nekdanja prva dama Vegrada Hilda Tovšak. Tovšakova ostaja med pridržanimi, je za STA potrdil odvetnik Tovšakove Boris Kanduti. Podrobnosti ni razkril.

Kriminalisti so danes na območju policijskih uprav Ljubljane, Celja in Novega mesta izvedli 34 hišnih preiskav, zaradi suma nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril pa je bila prostost odvzeta 10 osebam. Preiskave so se doslej že zaključile, iz pridržanja pa je bilo izpuščenih šest oseb.

Odvetnik Tovšakove Boris Kanduti je pojasnil, da zadevo težko komentira, saj se mora najprej seznaniti z očitki Tovšakovi, gradivo, ki ga je pridobil, pa je bolj obsežno. Na vprašanje, ali gre za nečedne posle v Vegradu, pa je odgovoril, "da tega ne bi mogel reči."

Po nekaterih neuradnih podatkih naj bi preiskave potekale zaradi nekih poslov pri TEŠ 6, po drugih informacijah pa zaradi oškodovanja delavcev v Vegradu, po tretjih pa naj bi jo prijeli zaradi pranja denarja s Cipra.

Kot so še sporočili z NPU-ja, so aktivnosti konec prve faze policijske preiskave, v okviru katere preiskovalci NPU-ja preiskujejo sume kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril. Zagrožena kazen je zapor do pet let.

Preiskovalci NPU-ja v hišnih preiskavah iščejo materialne dokaze, ki bodo uporabljeni kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Pri preiskavi sodeluje 88 preiskovalcev NPU-ja in kriminalistov ter policistov s policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto. Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo RS, so še sporočili.

Ne spreglejte