SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domnevni morilec direktorja kemijskega inštituta v priporu še najmanj en mesec

3

termometer

 | Foto:
Vrhovno sodišče je Milku Noviču, osumljencu za umor direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, pripor podaljšalo za mesec dni, torej do 22. aprila.

Sodna preiskava medtem še ni končana, pravijo na okrožnem sodišču. Janko Jamnik je bil ustreljen 16. decembra lani, ko se je pripeljal na parkirni prostor gostinskega lokala na ljubljanskem Viču, vozilo zaklenil in se odpravil proti gostinskemu lokalu. Storilec je Jamniku prišel za hrbet in ga dvakrat, brez opozorila, ustrelil v glavo.

Žrtev se je zgrudila na tla, storilec pa je pobegnil. Hudo poškodovanemu Jamniku so nudili nujno zdravniško pomoč in ga prepeljali v ljubljanski klinični center, kjer pa je po nekaj dneh podlegel poškodbam.

Policija je osumljenca po nekaj dneh prijela in ga ovadila. Na zaslišanju se Novič ni zagovarjal, policija pa je zatrdila, da ima dovolj dokazov, da ga utemeljeno sumi umora.

Prva zaslišanja so na preiskovalnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča stekla 7. januarja. Tožilstvo in obramba sta bila na različnih bregovih glede vprašanja, ali dokazi proti Milku Noviču obstajajo ali ne.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin