Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 4. 2013,
18.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 4. 2013, 18.25

8 let, 5 mesecev

Doma je skrival za 15.000 evrov drog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Mariborski policisti so v preteklih dneh v dveh hišnih preiskavah zasegli več nedovoljenih drog.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor, so policisti Policijske postaje Maribor II na podlagi odredbe opravili hišno preiskavo v stanovanju v Miklavžu na Dravskem polju. Zasegli so 147 posajenih sadik konoplje, osem reflektorjev, dva ventilatorja in preostale pripomočke za gojenje konoplje. Pri tem so zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami pridržali 52-letnega moškega.

Prav tako na območju PU-ja Maribor je policija opravila pogovore s tremi osebami, ki so jim predhodno zasegli prepovedano drogo. Kršitelji so med postopkom podali ustne kazenske ovadbe zoper 22-letnega državljana Slovenije, na podlagi katerih je bilo evidentiranih pet kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Okrožno sodišče v Mariboru je policiji zato izdalo odredbo za preiskavo stanovanja, ki ga je uporabljal 22-letni osumljeni. Med hišno preiskavo so zasegli 200 gramov bele praškaste snovi (amfetamina in kokaina), 700 gramov zelenih rastlinskih delcev (rastline konoplje), 20 gramov rjave grude (hašiša), 52 tabletk ecstasy, dve elektronski tehtnici in 530 evrov. Skupna vrednost zaseženih prepovedanih drog znaša približno 15.000 evrov, so sporočili s PU-ja Maribor.

Osumljenega 22-letnika, ki so ga prijeli med samo preiskavo, bodo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Ne spreglejte