SiolNET. Novice Črna kronika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bosanski kriminalisti ovadili Bogdana Pušnika in Bojana Petana

2

termometer

 | Foto:
Bosanski kriminalisti so kazensko ovadili nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdana Pušnika in predsednika uprave DZS Bojana Petana, je poročal POP TV.

Osumljena sta organiziranega kriminala, manipuliranja s cenami, zlorabe položaja in pranja denarja na škodo DZS.

Pod drobnogledom bosanskega tožilstva so se na podlagi prijave bosanske komisije za vrednostne papirje znašli Bogdan Pušnik, Bojan Petan in Marko Ignjič, njihova (nekdanja) podjetja v Sloveniji Medvešek Pušnik, DZS, Nisa in Rent A ter luksemburški družbi Towra in Falcone.

Da naj bi bil oškodovan DZS, je za POP TV potrdila tudi Kristina Jozić Sipa iz bosanske kriminalistične policije.

Petan je popolnoma presenečen Petan je bil v odzivu na novico "popolnoma presenečen". Poudaril je, da ne sam ne DZS o zadevi nista bila obveščena. Izpostavil je še, da DZS v BiH praktično ni poslovala.

Petana so sicer že septembra po neuradnih informacijah med peterico ovadili tudi kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Peterica je osumljena zlorabe vodstvenih funkcij in podpisa protipravnih in škodljivih pogodb, s katerimi sta se dve družbi okoristili za kar 26,5 milijona evrov - glede na informacije POP TV samo DZS za skoraj 20 milijonov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin