SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bine Kordež se bo poskušal s tožilstvom pogoditi

3

termometer

"S tožilcem smo se dogovorili, da bomo poskušali doseči dogovor," je za Delo povedal Kordež, ki bo tako s tožilstvom poskusil najti možnost sklenitve sporazuma o priznanju krivde.

Nekdanji prvi mož Merkurja Bine Kordež, ki je po razveljavitvi sodbe, s katero je bil zaradi zlorabe položaja pri preprodaji trgovskega centra Primskovo obsojen na šest let in pet mesecev zapora, od jeseni spet na prostosti, se bo poskušal pred začetkom ponovnega sojenja s tožilstvom dogovoriti o priznanju krivde.

Ponovno sojenje v postopku proti Kordežu se sicer še ni začelo. Nekdanji prvi mož Merkurja je spomnil, da sta bili prvi obravnavi razpisani za julij in september, a je začetek ponovnega sojenja zdaj za pol leta preložen.

Kordež je še naprej prepričan, da v njegovem primeru ni šlo za osebno premoženjsko korist. "Po oceni sodišča sem pač kršil zakon, tudi po mnenju vrhovnega sodišča pa je kazen nesorazmerna. O svoji krivdi imam razumljivo svoje mnenje, vendar bom glede na vse postopke in glede na klimo, ki vlada v državi, videl, ali je s tožilcem vendarle mogoče doseči nek dogovor, sprejemljiv za obe strani," je pojasnil v intervjuju s Suzano Kos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin