Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 4. 2023,
11.20

Osveženo pred

1 leto

Oglasno sporočilo

Natisni članek

drva dom ogrevanje Petrol PR članek

Petek, 7. 4. 2023, 11.20

1 leto

Z nižjo ceno peletov, briketov in drv si že danes naredite zalogo za prihodnjo zimo

Oglasno sporočilo
petrol | Foto Petrol

Foto: Petrol

Vlada je z lanskim septembrom znižala DDV na energente za ogrevanje, kamor sodi tudi lesna biomasa – peleti, briketi in les za kurjavo, ki poskrbijo, da vam je tudi v muhastem aprilu in na trenutke hladnem maju prijetno toplo. A pozor: ugodnejša cena velja le še do konca prihodnjega meseca. Zato velja že zdaj razmišljati o zalogi kuriva za prihodnjo zimsko sezono.

Nižji davek aprila in maja naj pomaga do cenejšega kurjenja konec leta

petrol | Foto: Petrol Foto: Petrol Te dni lahko kljub sončim žarkom pogosto še precej zebe. Zato se za mnoge izmed nas kurilna sezona še ni čisto končala, z njo pa ne stroški, ki jih nakup energenta za ogrevanje prinaša. Tudi o tem so konec lanskega leta razmišljali na vladiko so določili, naj se za devet mesecev zmanjša davek na dodano vrednost na energente za ogrevanje, tudi na lesno biomaso.   

Dobra novica, torej, za vse, ki se ogrevate na brikete, pelete in drva.

Kako bo s podobnimi dobrimi novicami v prihodnje, pa ostaja neznanka, tako kot ostajajo neznanka nenehno spreminjajoči se pogoji na svetovnem trgu energentov. Zato ni neumno, da izkoristite nižji davek, ki je lahko vaš le še dva meseca, in si zimsko zalogo kuriva naredite že danes.  

Če pelete, brikete ali drva kupite do 31. maja, boste zanje namreč namesto 22-odstotnega DDV plačali le 9,5-odstotni DDV, opozarjajo na Petrolu, kjer so lesno biomaso uvrstili v ponudbo svoje spletne trgovine Petrol eShop. Tako ni prav nič narobe, če svojo drvarnico ali klet z lesno biomaso napolnite že zdaj, svetujejo.

V Petrolu kupcem v posebni ponudbi ob nakupu ugodnejših peletov, briketov in drv ponujajo še darilo: čistilno vrečko ali vrečko čistilnih peletov. Z uporabo lahko preprečite nastanek oblog in saj, izboljšate zgorevanje in podaljšate življenjsko dobo svoje kurilne naprave. Imetniki plačilne kartice Petrol klub pa lahko svoj nakup razdelijo na do 24 obrokov in se tako na zimo pripravijo še ugodneje.

petrol | Foto: Petrol Foto: Petrol Enostavno skladiščenje do prihodnje sezone

Pri kupovanju peletov, briketov in drv za prihodnjo zimo je, poleg zgolj začasno nižje cene, prednost tudi precej enostavno skladiščenje.

Poskrbeti morate le, da bo vaše lesno kurivo zaščiteno pred vlago. Pelete in brikete skladiščite v suhem prostoru, stran od toplotnih virov. Najbolje je, da jih spravite neprodušno zaprte, v originalnih vrečah ali folijah. Drva, po drugi strani, naj bodo zložena na suhem mestu, kjer sta zagotovljena kroženje zraka in prezračevanje, najbolje zunaj doma, na stojalu, ki je nekaj centimetrov dvignjeno od tal, dodajajo v Petrolu.  

Tako bo vaš nakup lesne biomase brez skrbi počakal na hladnejše mesece konec leta in vam že maja pomagal prihraniti za december.

petrol | Foto: Petrol Foto: Petrol


Naročnik oglasne vsebine je PETROL, D. D., LJUBLJANA.

Ne spreglejte