Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2022,
10.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Orca Energija

Natisni članek

Trajnost hlajenje ogrevanje toplotne črpalke Orca Energija advertorial

Torek, 24. 5. 2022, 10.00

2 meseca, 1 teden

Izberi modro, bivaj udobno

S toplotno črpalko do stroškovno učinkovitega poletnega udobja

Vsebino omogoča Orca Energija

Na trgu je vrsta sistemov, ki ponujajo rešitve za udobje doma. A če iščete dolgoročno in zanesljivo naložbo, bi morali razmisliti o toplotni črpalki. Le-te postajajo vse bolj priljubljene, ker so energijsko učinkovite in vam lahko na dolgi rok prihranijo veliko denarja. Poleg tega predstavljajo okolju in uporabniku prijazen sistem in nudijo prijetno bivanjsko izkušnjo ter tako dvignejo kakovost življenja.

Poletno udobje v našem domu še nikoli ni bilo tako dosegljivo. | Foto: Getty Images Poletno udobje v našem domu še nikoli ni bilo tako dosegljivo. Foto: Getty Images

Funkcionalen in stroškovno učinkovit sistem za doseganje udobja v vsakem trenutku

Toplotna črpalka ponuja lastnikom nepremičnin izjemne možnost za udobje. Danes je prva izbira pri novogradnjah, vse pogosteje pa se zanjo odločajo tudi pri obnovah ali menjavi ogrevanja. Tako vztrajno izpodriva tradicionalne načine ogrevanja. Za delovanje potrebuje izredno malo električne energije, ima zelo velik izkoristek, je zelo zmogljiva, ne ustvarja nikakršnih izpustov, hkrati pa ustvarja prihranke.

Investicija ob nakupu toplotne črpalke se zdi visoka, a je primerljiva s ceno investicije za zamenjavo ogrevalnega sistema s katerimkoli drugim ogrevalnim sistemom. Cena toplotne črpalke je odvisna od njene zmogljivosti, za klasično enodružinsko hišo se cene navadno gibljejo od 5.500,00 evra naprej. V primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja toplotne črpalke močno znižajo stroške ogrevanja čez vso sezono, in sicer v dobro izoliranih domovih celo do 75 odstotkov, v slabše izoliranih pa za 60 odstotkov. Ta investicija se bo povrnila v maksimalno šestih letih.

Ob nakupu ogrevalne toplotne črpalke Orca do 31. 5. 2022 boste deležni naslednjih ugodnosti:

  • 15-odstotni popust na zunanjo in notranjo enoto,
  • dodatni triodstotni popust ob predplačilu,
  • dokup dodatnega triletnega pogodbenega jamstva na skupno pet let za deset evrov,
  • za deset evrov lahko izberete tudi klimatsko napravo ali pa pet rednih letnih servisov svoje nove toplotne črpalke.

Orca | Foto:

Priljubljeni slovenski glasbenik Blaž Švab se zaveda, da gresta pri toplotni črpalki ogrevanje in udobje z roko v roki. Pomembno se mu zdi, je dom topel, ko je na poti ali ko je v službi. Toplotno črpalko upravlja kar prek svojega mobilnega telefona. kako priročno je to, preverite v videoposnetku.

Poletno udobje v naših domovih je vedno bolj cenjeno

V preteklih desetletjih so bila prizadevanja za izboljšanje toplotnega ugodja v hišah usmerjena zlasti v toplotno udobje pozimi. Zadnja leta pa vse več pozornosti posvečamo tudi poletnemu udobju v domačih hišah. Razvite so bile bolj ali manj učinkovite rešitve in pristopi za hlajenje hiš, pri čemer je treba upoštevati tudi finančni vidik hlajenja notranjih prostorov.

Doseganje poletnega udobja je zdaj izjemno pomembno, saj so poletja vedno bolj vroča. Doseganje tega pa ne bi smelo obremenjevati družinskih stroškov in kasnejših stroškov vzdrževanja. Stroškovno učinkovit sistem za zagotovitev prijetnih temperatur v vročih mesecih je toplotna črpalka, ki zagotavlja ogrevanje doma pozimi in hlajenje poleti. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za izklop sistema ali namestitev ločene enote za različne letne čase. Pozimi bo toplotna črpalka poskrbela, da bo vaš dom topel, tako da vzame zunanji zrak in ga ogreje, preden ga razporedi skozi prezračevalne odprtine. Poleti pa bo delovala kot naprava, ki dom hladi na način, da bo topel zrak iz notranjosti vašega doma ohladila, preden ga spusti nazaj v prostor. Toplotne črpalke Orca delujejo izredno tiho in učinkovito ohladijo vaš dom tudi vse do 43 stopinj Celzija zunanje temperature.

Ogrevalna toplotna črpalka zrak-voda Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric pomeni najnižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri energije.  | Foto: Orca Energija Ogrevalna toplotna črpalka zrak-voda Orca z zunanjo enoto Mitsubishi Electric pomeni najnižje stroške ogrevanja v primerjavi z drugimi viri energije. Foto: Orca Energija Če iščete energetsko in stroškovno učinkovit ter tih sistem, ki vas poleti hladi in pozimi greje, je toplotna črpalka morda popolna za vaš dom. Že letošnje poletje si zagotovite udobje v vsakem trenutku! Preverite, katera toplotna črpalka je prava za vas. Kontaktirajte Orcine svetovalce ali jim pošljite povpraševanje!

Telefon: 080 23 24

E-naslov: info@orcaenergy.eu

Iz dnevne sobe, iz pisarne, s plaže ...

Ali ne bi bilo dobro in v duhu našega časa, če bi lahko sistem ogrevanja ali hlajenja doma upravljali iz dnevne sobe, službe, avtomobila? Greste na daljše potovanje in bi radi imeli ugodno temperaturo ob vrnitvi, hkrati pa varčevali med odsotnostjo in tako vzdrževali optimalno temperaturo doma? Vse to zagotavlja napredna regulacija prek oblaka, s pomočjo katere spreminjate nastavitve toplotne črpalke Orca kar prek računalnika ali svoje pametne naprave. Nadzor udobja doma je ena poglavitnih prednosti ogrevanja s toplotno črpalko. Z oddaljenim dostopom Moja Orca imate pregled nad delovanjem sistema kjerkoli in kadarkoli. Omogoča nastavitev želene temperature glede na temperaturo prostora ali glede na zunanjo temperaturo ter nastavitve dnevnih in nočnih intervalov ogrevanja. Prek spletnega vmesnika imate pregled vseh nastavitev in časovnih intervalov, trenutnega stanja in temperatur. Ker je zasnovan z mislijo na stranke, se ga boste hitro navadili in si z le klikom zagotovili udobje doma.

Z napredno regulacijo prek oblaka upravljajte toplotno črpalko Orca iz koderkoli in kadarkoli. | Foto: Z napredno regulacijo prek oblaka upravljajte toplotno črpalko Orca iz koderkoli in kadarkoli.

Je toplotna črpalka smiselna v nizkoenergijskih hišah?

Pasivne in nizkoenergijske hiše so zgrajene tako, da zmanjšajo toplotne izgube. To pomeni, da je energija, potrebna za ogrevanje tovrstnih hiš, občutno nižja kot pri drugih vrstah hiš. Pri nizkoenergijskih hišah je tako najbolj smiselno uporabljati obnovljive vire energije, ko gre za ogrevanje. Zato je odločitev za toplotno črpalko zagotovo prava. Toplotne črpalke lahko ogrevajo hišo trikrat bolj učinkovito kot druge vrste ogrevanja. V kombinaciji z grelnikom vode s toplotno črpalko pa znatno zmanjša stroške ogrevanja in sanitarne vode.

Dom24h – pametni dom prihodnosti za udobno in zdravo bivalno ter delovno okolje. | Foto: Marles | Foto: Orca Energija Dom24h – pametni dom prihodnosti za udobno in zdravo bivalno ter delovno okolje. | Foto: Marles Foto: Orca Energija

Izbiro sistema ogrevanja in njegovo montažo v nizkoenergijske hiše je podjetje Marles zaupalo izkušenim in strokovno podkovanim svetovalcem v podjetju Orca Energija. Marles je največji in najstarejši slovenski proizvajalec montažnih objektov, ki z veliko odgovornostjo izdeluje hiše, ki omogočajo najvišjo kakovost bivanja in spadajo v sam evropski vrh, pri čemer so nosilci vseh najpomembnejših certifikatov za montažno gradnjo, ki jim omogočajo delovanje po celotni Evropi.

Podjete Orca Energija je v hiše Marles v naselju DRENovo namestilo toplotne črpalke, ki predstavljajo optimalno izbiro tudi pri nizkoenergijski gradnji. Le-te predstavljajo način ogrevanja prihodnosti – so do okolja in posameznika prijazne in ustvarijo tudi do 75 odstotkov prihranka na ogrevalno sezono. Doslej so zmontirali in zagnali že 27 toplotnih črpalk Orca DUO z zunanjo enoti Mitsubishi Electric, načrtujejo pa jih tudi v hišah, ki so še v fazi gradnje.

Pogled na naselje hiš v naselju DRENovo. | Foto: Marles | Foto: Pogled na naselje hiš v naselju DRENovo. | Foto: Marles

Kaj je najboljša izbira za vaš dom?

Ko gre za udobje vašega doma, imate na izbiro veliko različnih možnosti. Vse bolj priljubljene so toplotne črpalke, ki zagotavljajo optimalno temperaturo skozi celo leto. Zakaj bi imeli dva sistema, enega za ogrevanje, drugega za hlajenje, če imate lahko toplotno črpalko, ki je energetsko učinkovita rešitev tako v vročih poletnih kot v mrzlih zimskih dneh?

Toplotne črpalke zrak-voda so ne samo najenostavnejša, ampak tudi najcenejša izbira. Brez večjih dodatnih stroškov ali posegov jih strokovnjaki iz podjetja Orca namestijo v praktično katerikoli objekt. Naložba v toplotno črpalko je primerljiva z naložbo v katerikoli drug ogrevalni sistem, a se bo povrnila veliko prej.

Prednost toplotnih črpalk je tudi ta, da jih lahko priklopite na katerikoli sistem ogrevanja in hlajenja, ki je nameščen v vaši hiši ali ga tam načrtujete. Orca Energija vam z veseljem pomaga pri kakršnihkoli vprašanjih o tem, kako deluje, in odgovori na morebitne pomisleke glede iskanja primerne rešitve za potrebe vaše družine.

Kontakti:

Telefon: 080 23 24

E-naslov: info@orcaenergy.eu

Orca | Foto:

Ne spreglejte