Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2018,
13.44

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

dom PR članek

Torek, 7. 8. 2018, 13.44

5 let, 8 mesecev

Prednosti prašnega barvanja in lakiranja kovin

Oglasno sporočilo

Tako kot poskrbite za barvanje fasade, lesenih izdelkov in podobnega, poskrbite tudi za izdelke iz kovine. Kovine lahko barvate ali lakirate, pri čemer pa lahko uporabite različne tehnike barvanja.

Prašno barvanje | Foto:

Prašno barvanje in lakiranje kovin ima gotovo kar nekaj prednosti, ki vas bodo prepričale, da tudi vi za barvanje kovin poiščete primernega strokovnjaka, ki se ukvarja s tovrstno tehniko barvanja. Vsekakor morate najti izvajalca, ki pozna celoten postopek prašnega barvanja in lakiranja, vam lahko svetuje pri izbiri barve in ima primerne ter kvalitetne pripomočke oziroma materiale, s pomočjo katerih vam lahko ponudi kar najboljšo storitev.

Kako poteka prašno barvanje in lakiranje?

Vsak izdelek iz kovine se pred prašnim barvanjem in lakiranjem obdela z določenim postopkom kemijske predobdelave. Strokovnjaki izberejo postopek predobdelave glede na vrsto materiala in namen uporabe izdelka. Poleg kemijske predobdelave je bistvenega pomena tudi pranje, saj ta dva postopka poskrbita za čisto in razmaščeno kovino. Podjetje, ki ima na področju prašnega barvanja in lakiranja dovolj znanja in izkušenj, bo poskrbelo za to, da bo predobdelava omogočala kvaliteten oprijem barve in odlično korozijsko obstojnost.

Sam postopek industrijskega prašnega barvanja sicer poteka na principu elektrostatike, kar pomeni, da se pozitivni delci barve s pomočjo posebnih pištol razpršijo na barvani predmet.

Za katere materiale je prašno barvanje in lakiranje primerno?

Prašno barvanje in lakiranje je sicer primerno za materiale, kot so železo, magnezijeva litina, jeklo, cinkano jeklo/litina, aluminij/aluminijeva litina in INOX.

Prašno barvanje | Foto:

Kakšne so prednosti prašnega barvanja in lakiranja?

Med prednosti prašnega barvanja in lakiranja spada funkcionalna zaščita, odlična korozijska obstojnost in visoka odpornost na razne kemijske in mehanske vplive. Vsekakor pa ne smemo zanemariti prednosti, ki jih takšna tehnika nudi v smislu same barve. Prašno barvanje in lakiranje namreč nudi obsežen spekter barvnih odtenkov, sijajev in struktur, ki zadovoljijo različne zahteve po estetiki. Avtomatska in ročna linija barvanja omogoča hitro ter natančno nanašanje barv na različne kovine. Prašne barve ne vsebujejo topil ter strupenih snovi, kot so na primer hlapne ali vnetljive sestavine. To pomeni, da takšen postopek barvanja ne ogrožal judi, ki delajo z barvami. Hkrati gre tudi za okolju prijazen postopek, kar je zagotovo še dodatna prednost.

Tovrstno barvanje vam omogoča različne sijaje kovin, na primer mat, pol mat, sijaj ali pol sijaj, lahko pa se celo odločite za posebne učinke, kot so na primer bleščice. Struktura kovine bo po barvanju gladka, fina ali groba. Prašno barvanje in lakiranje se lahko uporablja tako na zunanjih, kot na notranjih površinah.

Podjetje PBT Travnik je družinsko podjetje z več kot 40-letno tradicijo, znanjem in izkušnjami na področju površinske obdelave ter prašnega barvanja in prašnega lakiranja. Gre za strokovnjake, ki se zavedajo, da je kakovost in ažurnost bistvenega pomena za zadovoljne stranke. Podjetje se tako vsakodnevno trudi ustreči svojim strankam in tudi nudi možnost izdelave barve po naročilu. Stalna rast in razvoj pomeni tudi sprotno učenje, usposabljanje in poudarek na natančnosti pri vsaki storitvi. Če se zanimate za prašno barvanje ali lakiranje, potem si poglejte spletno stran omenjenega podjetja in si privoščite kvalitetno storitev.


Naročnik oglasne vsebine je Prašno barvanje Travnik d.o.o.

Ne spreglejte