Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
9.22

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

subvencije

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 9.22

4 leta, 6 mesecev

Brez subvencij Eko sklada, brez pomoči?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Čeprav Eko sklad ne ponuja več subvencij, pa to ne pomeni, da so stranke, zainteresirane za gradnjo pasivnih hiš, ostale brez pomoči.

Nakup in gradnja hiše je (praviloma) enkratna življenjska odločitev, zato mora biti za vsakega kupca prijetna in pozitivna izkušnja. Zaradi odsotnosti subvencij so se v podjetju Lumar IG odločili, da kupcem skozi vse leto ponudijo najboljšo kakovost in številne ugodnosti. "Kupcem ne želimo ponuditi le enkratne ugodnosti (prek popustov in drugih ugodnosti), ampak smo šli korak naprej in v vse naše hiše vgrajujemo stavbno pohištvo in opremo priznanih slovenskih in tujih proizvajalcev. Tako imamo v kopalnicah opremo Villeroy Boch in Catalano, parkete Kährs in Tilo, stavbno pohištvo Internorm, senčila znamke Senčil Bled," saj se zavedajo, da tudi vgrajena kakovostna oprema prispeva k višjemu bivalnemu ugodju, kar je sicer eno od ključnih vodil delovanja podjetja Lumar. Tudi v času krize.

Na ukinitev subvencij so se odzvali tudi sami. S svojimi partnerji so se na podlagi dogajanja na trgu odločili za ustanovitev Lumarjevega EKO sklada, v katerem je bilo na voljo do 75 tisoč evrov za kupce 15 njihovih hiš. "Na tak način smo želeli ohraniti zanimanje za montažno gradnjo, hkrati pa poskrbeti, da bodo hiše še naprej energetsko učinkovite, z visokim bivalnim ugodjem in do okolja prijazne," saj menijo, da tako ne vplivajo le na prodajo njihovega podjetja, temveč tudi preostale proizvajalce spodbujajo k aktivnostim, ki so ponovno spodbudile povpraševanje v celotnem sektorju montažne gradnje.

Seveda pa edino merilo ne smejo biti nizke cene za nakup hiše, saj kupci preverjajo tudi tehnološko znanje, izkušnje, reference in finančno stabilnost podjetja, kar jim daje nekakšno jamstvo, da bodo dogovorjene stvari resnično izvedene, njihova življenjska naložba pa bo imela visoko dodano vrednost. "Akcija je trajala od oktobra do konca leta 2012 in v tem času nam je uspelo podeliti vse subvencije," so ponosni v podjetju.

Oglasno sporočilo

Ne spreglejte