Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
14.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Adriatic Slovenica

Foto: Thinkstock

Natisni članek

Adriatic Slovenica zavarovanje dom advertorial

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 14.15

2 meseca, 1 teden

Ob vrnitvi z jadranja jih je doma pričakal ocean vode

Vsebino omogoča Adriatic Slovenica

Foto: Thinkstock

Idiličen dom, ki ga zapustimo ob odhodu na počitnice, včasih ob vrnitvi ni več tako idiličen. Med našo odsotnostjo lahko hiša utrpi škodo zaradi vremenskih pojavov, naravnih nesreč in dogodkov, kot sta vlom in vandalizem.

jadranje družina morje počitnice jahta | Foto:

32-letni Boštjan in 27-letna Darja sta si svoj prvi skupni dom težko privoščila. Odločila sta se za manjšo stanovanjsko hišo, ki stoji bolj na samem in njima ter njunima otrokoma zagotavlja dovolj udobja ter zvrhano mero samote, ko potrebujejo malce oddiha. Hiša ima tudi kar precej vrta, kjer pridelujejo skoraj vso zelenjavo zase, tako da si včasih rečejo, da so pravi kmetovalca.

Tako kot vsaka mlada družina se tudi oni veselijo počitnic. Tako so se letos odločili za enotedensko jadranje po Kornatih, saj sta starša tudi navdušena potapljača, vsi skupaj pa nasploh veliki ljubitelji morja in vode.

Preden so se odpravili na počitnice, sta tako kot vedno temeljito preverila vreme na območju, kjer bodo jadrali. Vse je kazalo na dolgotrajno "šajbo", zato so se brezskrbno odpravili na dopust in uživali v dogodivščinah na barki.

Vreme na naše življenje vpliva tudi takrat, ko nas ni doma

narav dom počitnice zavarovanje jadranje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ker se večina ljudi ne sprašuje, kakšno vreme bo med našim dopustom v domačem kraju, sta tudi Drja in Boštjan ta del vremenske napovedi izpustila.

Medtem ko so nekega večera na palubi igrali družabne igre, se je doma razbesnelo močno neurje, zaradi česar so reke prestopile bregove. Voda je v hiši popolnoma zalila klet in del pritličja, da o vrtu ne govorimo.

Ob vrnitvi domov jih je pričakal pogled na razdejanje. Voda je v pritličju skoraj v celoti odtekla, klet je bila še delno v lužah, ob vrtu je bila polomljena ograja in poškodovano sadno drevje.

Takrat sta si le lahko oddahnila, da sta svoj dom in pohištvo v njem zavarovala za več različnih nevarnosti in med njimi je bil seveda tudi poplava. Če bi varnost svoje nepremičnine prepustila naključju, bi ju zdaj čakali vratolomni stroški, ki bi jih težko pokrila, tako pa sta prenovo in popravila krila iz zavarovalne police.

V vsakdanjem življenju naš dom ogrožajo požari, vlomi, poplave, potresi in druge naravne nesreče. Zavarovanje za dom pa ne skrbi samo za nepremičnino, pač pa tudi za predmete v njej, tudi takrat, ko nas ni doma.

Tveganje za škodo naj prevzamejo zavarovalnice

dom zavarovanje škoda parket | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Dom, ki je naše zatočišče in hkrati oaza miru, je treba primerno zavarovati, čeprav živimo v mirni soseski ali pa na območju, ki je potresno ali poplavno varno. To pomeni, da tveganje za škodo na domu, ki se lahko pojavi zaradi različnih nesreč in dogodkov, nase prevzamejo zavarovalnice.

Večji škodni dogodki nas bi sicer lahko stali celo premoženje, zato med nakupovanjem pohištva in opreme za novi dom nekaj denarja namenimo tudi kakovostnemu zavarovanju za svojo nepremičnino.

Pripravite dom na dopust

Ker previdnosti ni nikoli odveč, upoštevajte nekaj pravil v času odsotnosti:

  • alarm zavarovanje dom hiša | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Poln nabiralnik ni dober znak. Odjavite naročnino na časopis in revije. Pošto preusmerite ali pa nekoga prosite, naj redno prazni vaš poštni nabiralnik.
  • Temno stanovanje ni priporočljivo. Med odsotnostjo poskrbite, da bo občasno v prostoru prižgana luč. Tako ustvarite videz, da ste doma.
  • Objave na družabnih omrežjih vas lahko izdajo.
  • Pospravite vse ključe in dokumente, ki bi tatovom utegnili priti prav.

Varen dom tudi med letom

Dobro zavarovan in zaščiten dom morate imeti vse leto, ne le v času dopusta, zato:

  • oken in balkonskih vrat nikoli ne puščajte odprtih "na kip", pa čeprav so v prvem ali drugem nadstropju,
  • vgradite dobre ključavnice, alarmni sistem in nadzorni sistem s kamerami,
  • vrednejše predmete in dokumente vedno hranite v sefu ali pa najemite sef v banki,
  • poskrbite za zavarovanje Dom AS, ki vam bo v primeru vloma ali kakšne druge škode pomagal ublažiti posledice.
 

Eno zavarovanje, ki krije tako nepremičnine kot tudi premičnine

narav dom počitnice zavarovanje jadranje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Zavarovanje Dom AS na eni polici zavaruje naš dom in premičnine v njem za nevarnosti, ki nas ogrožajo v vsakdanjem življenju. Vključuje zavarovanje za požar, izliv vode, vlom, poplave, potres in druge naravne nesreče.

Poleg tega na eno polico lahko vključimo še zavarovanje družinskih članov, hišnih ljubljenčkov, glasbil, medicinskih pripomočkov.

Zavarovalna polica za dom vključuje kritje odgovornosti.

Tudi med dopustom smo varnejši, če imamo zavarovanje za dom. Če nam ukradejo kakšen predmet iz počitniškega apartmaja, zavarovanje za dom poskrbi tudi za kritje takega neprijetnega dogodka.

Vsi, ki sklenejo Dom AS, prejmejo bon "Zdravje AS", s katerim si zagotovijo brezplačno storitev pri zdravnikih specialistih ali pa ga izkoristijo za do štirimesečno brezplačno zavarovanje Specialisti in zdravila. Pri višjih premijah nad 160 evrov pa prejmejo še vrednostni bon v vrednosti 20 evrov, ki ga lahko takoj izkoristijo pri plačilu zavarovanja. Ponujajo še paketne popuste in popuste, ki so odvisni od preventivnih ukrepov.

Prednosti zavarovanja Dom AS

Paket zavarovanja izberemo glede na svoje potrebe (Nadstandardni, Optimalni, Standardni, ki se med seboj razlikujejo glede na obseg kritij, vsakega od njih pa lahko še razširimo s posameznimi dodatnimi kritji.)

  • Bogati paketi zavarovanj za nepremičnine in premičnine.

  • Vsa zavarovanja na eni polici.

  • Maxi ali Maxi Plus stanovanjski asistenci – takojšnja pomoč v primeru škode.

  • Kritje odgovornosti na območju vse Evrope – kar do 100.000 evrov.

  • Visoka kritja pravnih stroškov za škodo, ki vam jo povzročijo drugi.

  • Nezgodno zavarovanje za vso družino – ena premija, 24-urno krije.

Obseg zavarovanja za dom se lahko razširi tako, da se dodajo nova zavarovalna kritja, ki pokrijejo tudi stroške nadomestnega stanovanja in druge, s tem povezane stroške, ko prenavljamo poškodovano nepremičnino.

Ne spreglejte