Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2015,
14.21

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial Helios les pohištvo sejem barve

Petek, 23. 10. 2015, 14.21

2 meseca, 2 tedna

Ustvarjalno navdihnjeni? Obarvajte si življenje!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Vodilna slovenska proizvajalka premazov za les Belinka bo na letošnjem sejmu Ambient zagotovo očarala. Predstavila se bo z ekskluzivno linijo unikatnih klopi, ki združujejo estetiko in funkcionalnost.

Skozi oči vrhunskih domačih oblikovalcev

Belinka je večno lepoto lesa predstavila skozi interpretacijo oblikovalke Teje Kleč, ilustratorke Mete Wraber in umetnika nove generacije, Tea Ivančiča. Ti so, skozi svojo edinstveno zgodbo in kreativnost, ustvarili neponovljiv izdelek, ki s seboj nosi tudi noto dobrodelnosti.

Pohištvo ni zgolj funkcionalen kos lesa

Predmeti, kot so funkcionalno pohištvo, nam pogosto ne predstavljajo izziva, Belinka pa je dokazala, da je ustvarjalnost odličen kanal, ki spreminja naš pogled na svet. Pri odmikanju od "običajnega" se je osredotočila na les kot na edinstveni vir narave, ki ima svojo lastno energijo, teksturo in karakteristike.

Te so služile za izhodišče trem umetnikom – ustvarjalcem, ki prihajajo iz različnih okolij in z različnimi pogledi na material, kot je les. Vsak med njimi je ustvaril umetnino, ki dokazuje, da lahko preprost kos pohištva postane središče dogajanja v določenem prostoru.

Kako so se lotili projekta?

Trije ustvarjalci, ki so se podpisali pod izziv, Meta Wraber, Teja Kleč in Teo Ivančič, so Belinkinim barvam dali nov pomen ter prikazali drugačen način njihove uporabe. Klasično platno so zamenjali z izrazno strukturo in mehkobo lesa ter ga oplemenitili s svojo vizijo.

Vsak med njimi je ustvaril edinstvene poslikave, ki vsaka zase izražajo neukročen ponos divjih živali, sladkobo zrelih jagod in neskončno svobodo še neodkrite pokrajine.

Projekt ima tudi dobrodelno noto

Ekskluzivne klopi so bile ustvarjene z dobro misijo, saj bo Belinka sredstva, ki jih bo pridobila z njihovo prodajo, donirala Zavodu PET. Ta izvaja terapije za izboljšanje kakovosti življenja s pomočjo človekovega najboljšega prijatelja – psa.

S terapijami pomagajo tudi številnim otrokom in mladostnikom, ki se spopadajo s fizično ali duševno motnjo oziroma omejitvijo. Pomoč in podpora otrokom in mladostnikom pa je tudi rdeča nit donacij in sponzorstev celotne Skupine Helios.

Ne spreglejte