SiolNET. Dom Oprema in dekor
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stol, ki je Slovencu prinesel mednarodni uspeh

0,60

termometer

 | Foto:

Stol slovenskega pohištvenega oblikovalca Mateja Štefanca se je uvrstil med najboljše izdelke, ki so bili v zadnjih 20 letih razstavljani na razstavi Salone Satellite. Ta vsako leto poteka v okviru tedna oblikovanja v Milanu.

"Stol sem na razstavi predstavil pred desetimi leti. Ob 20. obletnici razstave so letos naredili pregled vseh 20 let in med okoli deset tisoč izdelki izbrali 500 najboljših. Izbran je bil tudi moj stol, zato bo letos od 4. do 25. aprila spet razstavljen," pravi Štefanac.

Razmišljanje o ekološkem pristopu k oblikovanju

"Oblikovalci sami nimamo največjega vpliva na uporabo materialov v proizvodnji pohištva. Preveč je umetnih materialov in premalo lesa."  | Foto: "Oblikovalci sami nimamo največjega vpliva na uporabo materialov v proizvodnji pohištva. Preveč je umetnih materialov in premalo lesa." "Poimenoval sem ga Alone in Kyoto (po slovensko Sam v Kyotu), saj je bil takrat aktualen kyotski podnebni sporazum, ki ga nekatere države niso sprejele. Gre za razmišljanje o ekološkem pristopu k oblikovanju. Oblikovalci sami nimamo največjega vpliva na uporabo materialov v proizvodnji pohištva. Preveč je umetnih materialov in premalo lesa. Željo oblikovalci imamo, ampak nimamo dovolj moči, da bi kaj spremenili," nam je pojasnil.

Stol je narejen iz slovenskega hrasta. Prav tako je bil v celoti oblikovan in narejen v Sloveniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin