Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 10. 2013,
10.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

feng šuj spalnica

Ponedeljek, 7. 10. 2013, 10.30

6 let, 1 mesec

Feng šuj naj nam bo v prid

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Da spalnica ni le prostor in da nikakor ni vseeno, kako si "posteljemo", nam je predstavila malce drugačen pogled na kakovost tega prostora strokovnjakinja za feng šuj Manja Potočnik.

Kljub temu, da je pojem feng šuj večini ljudi poznan, le malokdo zares pozna njegov pomen, še manj pa njegovo resnično uporabno vrednost. Nekoč dobro varovane formule in sistemi vpreganja energije okolice so danes zelo lahko dostopni širši populaciji in prepogosto predstavljeni površno, kar spreminja to metafizično znanost v vse bolj posplošeno vraževerje.

Kaj je feng šuj

Klasični feng šuj temelji na opazovanju, razumevanju in sledenju pretoka življenjske energije či v prostoru in času. Je znanost, ki s pomočjo usmerjanja energije či iz virov v pokrajini izboljšuje kakovost življenja posameznika. S pravilno uporabo natančnih smernic in pravil feng šuja lahko vsak človek za približno 30 odstotkov dvigne učinek na kateremkoli področju svojega življenja. Uporaba načel feng šuja znotraj sobe, hiše ali poslovnih prostorov bo izboljšala želeno področje, medtem ko bodo spremembe v neposredni okolici hiše ali poslovnega objekta še močneje, veliko bolj drastično vplivale na pozitiven izzid.

Zakaj je feng šuj pomemben v spalnici?

"Spalnica je poleg vhodnih vrat in kuhinje ena najpomembnejših lokacij, kjer si želimo, da je pozitiven či vselej prisoten. Prvi razlog je, da v njej zagotovo preživimo tretjino svojega življenja. Spanje in počitek sta ključni aktivnosti, ki prispevata k našemu dobremu počutju, fizičnemu zdravju in vitalnosti. Spalnica je tudi prostor, ki najbolj vpliva na romantične odnose in komunikacijo med partnerjema, medtem ko ima postavitev postelje v spalnici močno povezavo s plodnostjo, zanositvijo, nosečnostjo in porodom. Zelo koristno se je torej povezati z ugodnim čijem v spalnici, da bi naše življenje bilo polno in zdravo."

Ker pa brez nič ni nič, je treba povedati, da dober feng šuj hiše sam po sebi ne prinaša denarja, dobrih odnosov ali zdravja, lahko pa omogoči človeku, da postane prevodnejši za določen tip življenjske energije, ki se izraža kot partnerstvo ali bogastvo. Feng šuj odpira priložnosti za človeka, vendar jih mora človek še vedno zgrabiti in izvesti v praktičnem življenju.

Koliko lahko pri obstoječem stanju sploh vplivamo na energije?

Zanimalo nas je, kaj storiti, če v stanovanju ne moremo nič premakniti. Potočnikova pravi: "Možne rešitve s prostorskega vidika vedno obstajajo ne glede na to, kakšno je obstoječe stanje hiše, prostora ali sobe. Omejitve in nezmožnost prilagajanja naravnim zakonom obstajajo le v glavah in volji ljudi. Ko v globino razumemo principe delovanja naravne življenjske energije či, se bomo iz hiše ali stanovanja, kjer res ne moremo ali ne smemo delati sprememb, izselili. Bivanje v hiši, ki sprejema uničujoče in umirajoče vplive okolja, je kot bivanje v bolnem telesu, ki propada. Le neumni ali nevedni bi vztrajali. Namen feng šuja je izboljšati kakovost življenja."

Praktične nasvete za ugoden feng šuj v spalnici bomo objavili v petek, 11. oktobra 2013.

Ne spreglejte