SiolNET. Digisvet Tehnik
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Disney napoveduje hotel Vojna zvezd

0

termometer

Bob Chapek, predsednik podjetja Walt Disney Parks & Resorts, je potrdil, da se bo nov Disneyjev tematski park ponašal s hotelom Star Wars, hotelom, kot ga še ni bilo. Temeljil bo na prepričljivi izkušnji, ki bo goste odpeljala na potovanje proti daljni galaksiji mnogo let nazaj, četudi se bodo v resničnosti nahajali v letovišču Walta Disneyja na Floridi.

Star Wars Hotel Foto: Telekomov Tehnik

Floridski tematski park, posvečen Vojni zvezd, so začel graditi lani, hkrati s kalifornijskim, več kot pet hektarov obsežnim podaljškom Disneylanda. To sta največja projekta, ki ju Disney posveča zgolj eni vsebini. Vojna zvezd je adut, ki ga bo Disney koval do popolnosti.

Ljubezen med Disneyjem in letos že 40-letno, drugo najuspešnejšo medijsko frašizo na svetu, ni nova. Partnerstvo, ki ga je Lucas sklenil z oddelkom Walt Disney Imagineering, je prvič obrodilo sadove že leta 1987, ko so v ameriškem Disneylandu odprli atrakcijo Star Tour.

Ob Disneyjevem nakupu Lucasfilma leta 2012 je marsikateri ljubitelj Jedijev potožil, da za Vojno zvezd ni več upanja, a najbrž se nihče od njih ne bi branil obiska vesoljske ladje, kjer bo vsak obiskovalec imel svojo vlogo, pogled skozi okno pa ga bo vsakič znova prepričal, da se nahaja daleč od našega osončja. Še zapriseženi trekiji bi klonili pred takšno izkušnjo in se pustili zapeljati vesoljski ladji, četudi se ta ne ponaša z imenom Enterprise.

Že skice, ki so spremljale napoved osnovne razširitve tematskih parkov, so osupljive. Predstavljajte si, kako bi bilo, ko bi se sprehajali po prašni tržnici Mos Espe, posedali v baru samih vesoljcev, uživali v razgledu na slapove planeta Naboo, se prelevili v poštenega Jedija ali pa se prepustili temni Sili.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin