SiolNET. Digisvet Novice
9,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Hekerski napad na AdultFriendFinder

Zakaj je vse, ki varajo partnerja, danes na smrt strah

9,30

termometer

V enem največjih letošnjih hekerskih napadov so ukradli zbirko podatkov o več kot 400 milijonih uporabnikov spletne strani AdultFriendFinder, ki ponuja storitev iskanja partnerjev in svingerskih parov. 

Samooklicano največjo skupnost za seks in svinganje na svetovnem spletu so napadli že prejšnji mesec, informacije o hekerskem vdoru pa so razkrili šele pred kratkim, poroča spletna stran ZDNet. 

Skupek informacij o vsakem od 412.214.296 uporabnikov portala AdultFriendFinder vsebuje njegovo uporabniško ime, geslo, naslov IP (tako lahko izvemo, kje se uporabnik oziroma njegov računalnik nahajata), kateri spletni brskalnik uporablja in ali je na spletni strani zapravljal denar. 

Strokovnjaki za računalniško varnost po poročanju ZDNet krivdo za tako velik obseg hekerskega napada pripisujejo zelo slabim varnostnim ukrepom spletne strani AdultFriendFinder.

Pri ZDNet so ugotovili, da so uporabniki AdultFriendFinder izbirali zelo slaba gesla, zvečine 123456, password (geslo), qwerty ... Pri ZDNet so ugotovili, da so uporabniki AdultFriendFinder izbirali zelo slaba gesla, zvečine 123456, password (geslo), qwerty ... Foto: Reuters

Za zdaj sicer še nikogar niso izsiljevali, kar se je zgodilo pri lanskem podobnem hekerskem vdoru v spletno stran za iskanje oseb za varanje partnerja Ashley Madison, ni pa izključeno, da se to ne bo zgodilo.

Kot je razkril lanski sicer precej manj obsežen napad na spletno stran (izmaknili so podatke o približno 3,5 milijona uporabnikih), je namreč velik delež članov AdultFriendFinder, ki deluje že od leta 1996, v stalnih partnerskih zvezah. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin