Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 10. 2020,
14.53

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Huawei

Natisni članek

potovanja advertorial Huawei AppGallery Huawei

Ponedeljek, 5. 10. 2020, 14.53

2 meseca, 1 teden

Vsak teden pet tisoč novih "naslovov"

Vsebino omogoča Huawei
potovanja | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Pred nami je obdobje, ko bomo nekateri zares, drugi pa samo v mislih in na telefonih načrtovali naslednje počitnice, za katere še ne vemo, ali jih bomo preživeli v Sloveniji ali pa se bomo lahko odpravili tudi na kakšno bolj eksotično destinacijo.

Danes brez telefona ne moremo nikamor, še posebej ne na neznane in oddaljene destinacije. Mobilni telefoni nam na potovanjih lahko pomagajo na potovanjih na več načinov: na voljo so za navigacijo, prevajanje iz tujih jezikov, rezervacijo nastanitve, prevoz ter iskanje restavracij. Pravzaprav lahko skoraj popolnoma nadomestijo ne le turistične vodnike, ampak tudi potovalno agencijo.

Najprej vozovnice

Skyscanner | Foto: Skyscanner

Ko iščemo najcenejšo letalsko vozovnico, si pomagajmo z aplikacijami, kot so Scyscanner, Travel Planner & Flight Tracker, FLIO - Your Flight Companion in FareFirst. Vse so pravi osebni asistenti – pomagajo nam najti najcenejši in najprimernejši polet in nas usmerjajo na letališčih. Nekatere delajo tudi brez povezave, tako da imamo informacije vedno pri roki, tudi če nam internetna povezava "zaškripa". Skyscanner ima tudi možnost iskanja "zelenih" poletov, torej takšnih, ki z ogljikovim dioksidom manj obremenjujejo okolje.

Kje bomo spali

Booking | Foto: Booking

Naslednja glavna skrb pri načrtovanju počitnice je iskanje prave namestitve. Poleg Bookinga si lahko pomagamo še z aplikacijami Trivago, Hotel Locator, Hotel Deals by BestHotelOffers, Trip.com in OYO ter Wego in eSky, ki omogočata iskanje prevoza ter namestitve.

Med dolgo potjo: glasba

Deezer | Foto: Deezer

Med dolgo potjo nam najbolj ustreza poslušanje glasbe. Naložimo si aplikacijo Deezer, ki nam brezplačno ponuja na milijone naslovov. Na voljo je še nekaj brezplačnih aplikacij, kot so Free Music, Music, MixerBox in YT Music. Aplikaciji Musixmatch in SoundHound nam poleg besedil pesmi ponudita tudi prevode, tako da lahko dolge polete izkoristimo tudi za učenje jezika.

Kako se reče?

Memrise
 | Foto: Memrise

Ko smo ravno pri učenju jezikov. Tudi to spada k dopustu – naučimo se osnovnih fraz v jeziku dežele, kamor bi radi odšli. Z aplikacijo Memrise se lahko naučimo več kot 20 svetovnih jezikov, med drugim španščino, mehiško španščino, francosko, nemško, korejsko, japonsko, rusko in arabsko. Tudi če jezika ne bomo uporabili na potovanju, nam bodo nova znanja razširila obzorja. Še bolj priljubljena je aplikacija Hello Talk, ki ima tudi bogato vadnico in možnost učenja treh jezikov hrkati. Mogoče nam bo bolj všeč aplikacija Tandem Language Exchange, ki nam omogoča, da se jezika naučimo prek klepetanja z naravnimi govorci jezika.

Kam pa zdaj?

TomTom | Foto: TomTom

Ob prihodu se vedno spopadamo z nepoznavanjem mestnih ulic. Na srečo nam zagato vedno pomagajo rešiti zemljevidi na pametnem telefonu. Podjetje TomTom, ki se že ponaša z zelo uporabno in priljubljeno aplikacijo za voznike TomTom AmiGO, je v AppGallery naložilo tudi aplikacijo TomTom GO Navigation, ki poleg prometnih informacij in podatkih o radarjih vključuje tudi prenos zemljevidov na telefon za uporabo brez internetne povezave, torej "offline". Tako se lahko izognemo stroškom uporabe mobilnih podatkov v tujini. Je pa res, da bomo v tem primeru mogoče pogrešali podatke o prometnih razmerah ter radarjih.

Michelin | Foto: Michelin

Poleg TomToma imamo na voljo kar nekaj aplikacij za navigacijo: ViaMichelin GPS Traffic Speedcam Route Planner, HERE WeGo, MAPS.ME in MapFactor. Za bolj avanturistične pa priporočamo aplikacije Naviki za kolesarjenje, bergfex in Wikiloc Outdoor Navigation GPS za hribolazenje ter Compass za iskanje poti po raznih parkih in brezpotjih.

Huawei Petalž
Novice Cela plejada pripomočkov za razumevanje vsega, kar je nad nami

Iskanje aplikacije je preprostejše kot kadarkoli

Huawei Petalž | Foto:

Pripomoček za iskanje Petal Search – Find Apps podpira več kot 40 jezikov in je na voljo v 45 državah in regijah, v prihodnje pa načrtujejo tudi njegovo postopno širjenje. Vnaprej je nameščen na nove naprave družine Huawei P40, vključno z modeli P40, P40 Pro in P40 lite, na že kupljene naprave pa ga lahko namestite neposredno iz trgovine AppGallery.

Huawei apps
Novice Vrata, ki vam odprejo dostop do milijonov aplikacij

Nova izkušnja iskanja

Huawei Petalž | Foto:

Nov pripomoček za iskanje Petal Search, ki ga podpirajo Huaweievi iskalni partnerji, kot sta Quantum in Yandex, ponuja alternativno izkušnjo, saj poišče in združi informacije ter vsakemu uporabniku ponudi natančne rezultate za popolno prilagoditev in možnost upravljanja svojega pametnega telefona. Aplikacije ne glede na njihovo vsebino in namen navede neodvisno od vira, zato je tudi globoko povezan s tržnico AppGallery. Tiste, ki so na voljo v njej, prikaže na vrhu vrnjenega seznama z rezultati iskanja. To je pomembno, ker je najboljši in najbolj preprost vir novih aplikacij, v katerega vsak teden dodajo na stotine novih.

Huawei
Novice Skrivna orožja uspešnih ljudi

Trije preprosti koraki, kako kar najbolje izkoristiti svojo novo aplikacijo Petal Search:

Huawei Petal Search | Foto:

1. Po prenosu aplikacije v AppGallery nastavite pripomoček Petal Search in na začetnem zaslonu preprosto kliknite vrstico "Poišči aplikacije".

2. Aplikacija Petal Search vam bo pokazala najbolj priljubljene aplikacije, ki jih morda želite prenesti. V iskalno vrstico preprosto vnesite ime aplikacije, ki jo iščete.

Huawei Petal Search | Foto: 3. Petal Search bo prikazala najprimernejše rezultate glede na vaše iskanje. Predlaga, kaj lahko prenesete s Huawei AppGallery namestite prek uradne spletne strani, uporabite spletno različico itd.

Huawei apps | Foto:

Huawei Petalž
Novice Izkoristite zmožnosti Huaweievega telefona s trgovino AppGallery in iskalnikom Petal
Ne spreglejte