SiolNET. Digisvet Novice
1,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nemčija, Romunija, Italija, Španija in Estonija da, Slovenija, Francija, Nizozemska, Danska, Belgija ne

V tretjini držav EU že delujejo komercialna mobilna omrežja 5G

1,18

termometer

5G, EU, 2019, naslovna | Kje v Evropski uniji so na zadnji dan leta 2019 že imeli delujoča komercialna omrežja pete generacije (5G)? | Foto: 5GObservatory.eu
Kje v Evropski uniji so na zadnji dan leta 2019 že imeli delujoča komercialna omrežja pete generacije (5G)? Foto: 5GObservatory.eu

Ob začetku leta 2020 je vsaj eno komercialno mobilno omrežje pete generacije (5G) že delovalo v devetih državah članicah Evropske unije.

Zadnje evropsko komercialno omrežje 5G v letu 2019 so zagnali oktobra v Romuniji (operater Orange Romania), s čimer se je število mobilnih operaterjev s komercialnimi omrežji pete generacije povzpelo na 15.

Države Evropske unije, kjer (seveda le na omejenem geografskem območju) imajo komercialna omrežja 5G, so Avstrija, Estonija, Finska, Irska, Italija, Nemčija Romunija, Španija ter Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

Šest držav EU že ima več kot enega mobilnega operaterja 5G

Edina država Evropske unije, kjer vsi delujoči mobilni operaterji ponujajo tudi 5G, je Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske, ki bo predvidoma 31. januarja letos precedenčno zapustilo Evropsko unijo.

Samsung Galaxy Fold Digisvet Letos naj bi skoraj vsak peti pametni telefon podpiral 5G

V šestih izmed devetih držav Evropske unije s komercialnimi omrežji 5G, to so Avstrija, Irska, Italija, Nemčija, Romunija in prej omenjeno Združeno kraljestvo, se lahko že pohvalijo, da imajo več kot enega mobilnega operaterja s komercialnim omrežjem 5G, še ugotavlja 5GObservatory.eu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin