Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
10.39

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 10.39

6 let, 7 mesecev

V prvih petih mesecih že več kot 10.000 slovenskih podjetij z blokiranim računom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najbolj obiskan in uporabljan spletni poslovni imenik v Sloveniji bizi.si je obogaten s finančnimi podatki za poslovno leto 2009.

Poslovnim uporabnikom je po novem na voljo izboljšana bonitetna ocena, v spletni poslovni imenik pa je bila dodana povsem nova funkcionalnost – bonitetno poročilo. Bonitetno poročilo je pregledno urejen dokument (.pdf), v katerem so na enostaven in razumljiv način zbrani vsi pomembni podatki o podjetju: kontaktni podatki, bonitetna ocena, finančni izkazi, blokade TRR, grafične analize finančnih podatkov in drugo.

Bonitetna ocena namenjena hitri oceni poslovanja podjetij Izboljšana bonitetna ocena je pomemben del bonitetnega poročila in je namenjena hitri oceni poslovanja podjetij. Uporabnikom olajša izbiro poslovnih partnerjev in pove, katera so kakovostna in tvegana podjetja. Podjetja in podjetniki lahko s pomočjo bonitetne ocene takoj in enostavno ugotovijo, kako previdni morajo biti pri poslovanju z obstoječim ali potencialnim poslovnim partnerjem. Višja bonitetna ocena predstavlja manjše tveganje pri poslovanju s podjetjem za poplačilo dolgov in obratno. Prav tako omogoča spremljanje razvoja podjetij in predstavlja objektivno analizo, saj ni naročena in avtorizirana s strani podjetij.

Skupna bonitetna ocena sestavljena iz dveh sklopov Skupna bonitetna ocena poslovnega imenika bizi.si je sestavljena iz dveh sklopov, to je iz finančne ocene (statični del) in iz stanja TRR in objav sodišč (dinamični del). Prvi sklop, finančna ocena, je izračunan na podlagi kvantitativnih podatkov iz računovodskih izkazov gospodarskih družb in samostojnih podjetnikov za zadnja tri leta. V izračunu finančne ocene je upoštevanih več preračunanih kazalnikov, ki so ustrezno ponderirani. Vrednost 0 predstavlja najslabšo vrednost, vrednost 100 pa predstavlja odlično finančno oceno. Drugi sklop bonitetne ocene je sestavljen iz stanja TRR podjetja in objav sodišč in predstavlja gibljivi del bonitetne ocene. Ti podatki se nenehno osvežujejo in imajo velik vpliv na skupno bonitetno oceno.

Za naročnike dostopov na bizi.si sta obe novosti brezplačni, uporaba pa neomejena. Vsem poslovnim uporabnikom, ki še niso naročniki, je bonitetno poročilo na voljo za doplačilo.

Ne spreglejte