SiolNET. Digisvet Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi lani IBM z največ novih patentov v ZDA

0

termometer

Lani je bilo prvič od leta 2007 število odobrenih patentov manjše kot leto prej, družba IBM pa jih je že 23. leto zapored pridobila največ.

Lani je bilo v ZDA odobrenih 298.407 patentov, največ pa jih je pridobila družba IBM – 7.335. Sledita mu Samsung in Canon, še poroča družba IFI Claims Patent Service, ki vzdržuje podatkovne zbirke patentov.

Najvišji napredek na vrhu seznama sta ustvarila Qualcomm in Google, ki sta se oba povzpela za tri stopničke. Qualcomm je tako pristal na četrtem, Google pa na petem mestu. LG je poskočil za eno stopničko na osmo mesto, Sony pa je zdrsnil s četrtega na sedmo mesto.

Daleč največji premik pa je ustvaril Amazon, ki je s 50. mesta na lestvici za leto 2014 tokrat pristal na 26. mestu.

Leta 2015 je bilo v ZDA za slab odstotek manj novih patentov kot leto prej, kar je prekinilo sedemletno neprekinjeno rast. V primerjavi z letom prej je tudi IBM imel lani malo manj novih patentov, drugouvrščeni Samsung in tretjeuvrščeni Canon pa sta pridobila nekaj več patentov.

Vsaka od treh najvišje uvrščenih družb je imela lani približno dvakrat več patentov kot v posameznem letu pred desetimi leti, so še komentirali v družbi IFI Claims Patent Service.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin