Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 12. 2009,
15.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 12. 2009, 15.48

8 let

Telekom in Teledat izbrana za izvajalca določenih univerzalnih storitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Agencija za pošto in elektronske komunikacije (Apek) je Telekom Slovenije in njeno hčerinsko družbo Teledat določila za izvajalca določenih univerzalnih storitev.

Agencija je tako z odločbo določila Telekom Slovenije za izvajalca univerzalnih storitev priključitve na javno telefonsko omrežje in dostop do javno dostopnih telefonskih storitev na fiksni lokaciji, zagotavljanja javnih telefonskih govorilnic ter izvajanja vseh tistih ukrepov za končne uporabnike - invalide, ki so povezani s prvima dvema storitvama. Obe družbi sta bili za izvajalki teh storitev določeni za dobo petih let. Telekom edini v Sloveniji, ki lahko zagotavlja te storitve Ne Telekom Slovenije ne noben drug operater se sicer na javni razpis za te storitve ni prijavil. Telekom Slovenije je te storitve opravljal že doslej in je na območju Slovenije edini, ki jih lahko zagotavlja.

V primeru, da se na javni razpis za izvajalca univerzalnih storitev ne prijavi nihče, mora Apek v skladu z zakonom z odločbo določiti za izvajalca univerzalne storitve tistega operaterja, ki ima na področju javno dostopnih telefonskih storitev na fiksni lokaciji pomembno tržno moč, oziroma tistega, ki ima največje število naročnikov, dodajajo.

Na razpis za imenik so prispele štiri ponudbe Apek je poleg tega na javnem razpisu za izdajanje Telefonskega imenika Slovenije in za posredovanje informacij o telefonskih naročnikih na območju Slovenije izbral podjetje Teledat. Podeljeni koncesiji za edinega izvajalca univerzalne storitve podjetju Teledat zagotavljata izdajanje Telefonskega imenika Slovenije in posredovanje informacij o naročnikih, ki bo še naprej potekalo preko številk 1188 in 1180. Na razpis so sicer prispele štiri ponudbe.

Ne spreglejte