SiolNET. Digisvet Novice
8,59

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tega nimajo niti v ZDA: novost v ljubljanski restavraciji s hitro hrano

8,59

termometer

Burger King
Ljubljanski lokal Burger King je od petka edini na svetu, kjer lahko gostje račun poravnajo s kriptovalutami. To za zdaj ni mogoče niti v ZDA, domovini svetovno znane verige restavracij s hamburgerji, kjer je približno polovica od vseh svetovnih Burger Kingov. Foto: STA

Med okrog 18 tisoč restavracijami s hitro hrano Burger King na svetu je le ena, ki kot plačilno sredstvo sprejema tudi kriptovalute. Najdemo jo v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC. Od petka je v tamkajšnjem Burger Kingu račun namreč mogoče poravnati s tremi kriptovalutami in kriptožetonom GoC. Za uvedbo novega plačilnega sredstva v edini slovenski franšizi ene največjih verig restavracij s hitro hrano na svetu ima veliko zaslug ljubljansko podjetje Eligma.

"Ljubljanski Burger King je uradno postal prva fizična lokacija Burger Kinga na svetu, ki kot plačilno sredstvo sprejema kriptovalute," je v petek na Facebooku ob zgornjem videoposnetku zapisal Dejan Roljič, direktor podjetja Eligma.

Ljubljanski Burger King je namreč postal najnovejši del mreže trgovcev, ki prek Eligmine platforme GoCrypto sprejemajo plačila z izbranimi kriptovalutami kriptožetonom GoC oziroma GoCrypto. Teh trgovcev je zdaj že več kot 700 v devetih državah, velika večina je sicer še vedno slovenskih. 

Plačilo s platformo GoCrypto oziroma v našem primeru še staro aplikacijo Elipay od blizu:

Ameriški Burger King je v preteklosti sicer že eksperimentiral s kriptovalutami in jih celo sprejemal kot plačilo sredstvo, a le pri naročilih prek spleta, nikoli v fizičnih trgovinah.

Vsi tovrstni Burger Kingovi uradni preizkusi uvajanja alternativnega plačilnega sredstva so bili sicer razmeroma kratki.

Burger King je v Rusiji pred dvema letoma sicer izdal tudi lastno kriptovaluto, in sicer WhopperCoin, ki pa je danes že večinoma pozabljena.  Burger King je v Rusiji pred dvema letoma sicer izdal tudi lastno kriptovaluto, in sicer WhopperCoin, ki pa je danes že večinoma pozabljena.  Foto: Reuters

Tromostovje Digisvet Ljubljana prestolnica bitcoina: London in New York se lahko skrijeta

Ljubljanski Burger King sicer sprejema tudi plačila neposredno v kriptovaluti bitcoin cash. Račun lahko z njo poravna vsak, ki ima na pametnem telefonu digitalno denarnico, v njej pa to kriptovaluto. 

Zakaj je Burger King bolj naklonjen tudi kriptovaluti bitcoin cash kot "klasičnemu" bitcoinu?

Prvi razlog je najverjetneje, da je bitcoin cash zaradi zelo hitrih transakcij (v primerjavi s "klasičnim" bitcoinom) v zadnjem času priljubljena izbira trgovcev, ki se odločajo za uvedbo kriptovalut kot plačilnega sredstva.

Drugi razlog je skoraj zagotovo obilna finančna injekcija, ki jo je GoCrypto letos poleti prejel od ameriškega podjetja Bitcoin.com. Gre za velike podpornike kriptovalute bitcoin cash, prvi mož podjetja Bitcoin.com Roger Ver pa je z naložbo v GoCrypto postal tudi član uprave ljubljanskega podjetja. Ver je na novost v ljubljanskem Burger Kingu opozoril na družabnem omrežju Twitter:

Preberite tudi:

Slovenija kripto Digisvet Hvalnica Sloveniji: To je država, po kateri se je treba zgledovati Eli Token, Elipay, Eligma Posel danes Novost v slovenskih trgovinah: "Verjetno ste prvi, ki je plačal tako" Policija, gozd Digisvet V gozdu našli mrtvega serijskega podjetnika: so ga pokopali bitcoini? Deutsche Bank Digisvet Kako dolgo še evro? Nemci že napovedujejo drugo možnost. Gerald Cotten, QuadrigaCX Digisvet Filmski zaplet smrti kriptošefa, ki leži z milijoni: ga bodo izkopali? James Howells Digisvet Nesrečnik desetletja: vsi sanjajo o bitcoin milijonih, on jih je izgubil Viberate, vroče Digisvet Drzna napoved ljubljanskega podjetja: čez pet let nas bo poznal ves svet

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin