Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 10. 2011,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Steve Jobs

Sreda, 12. 10. 2011, 8.06

8 let

Štiri aplikacije v spomin na Steva Jobsa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pokojni Steve Jobs današnjega časa ni zaznamoval le na na tehnološkem področju, temveč tudi z življenjsko filozofijo. Predstavljamo aplikacije, ki so bolj ali manj povezane z njegovim delom.

Digitalni šepet Brezplačna aplikacija, ki uporabnika hrani "z najbolj vročimi mobilnimi tehnologijami ta hip". Gre za zanimivo aplikacijo, ki se predstavlja kot nekakšen filter med novimi tehnološkimi izdelki, a je bila še do pred tremi meseci dokaj v stiku s trenutnim dogajanjem, potem pa se je spremljanje novic iz sveta tehnologije prenehalo. Roko na srce, ta aplikacija ni več uporabna, a upamo, da bo ideja ponovno zaživela.

Steve Jobs RSS Novice o velikem inovatorju na enem mestu, je bistvo te aplikacije. Najstarejša novica, ki je pravzaprav pisana v obliki bloga, je stara tri mesece, vse druge pa vključujejo vse, kar se je dogajalo v povezavi s Stevom Jobsom – od pojavitve v South Parku, odstopa z mesta izvršnega direktorja pa vse do njegove smrti. Kakšne informacije bi si želeli tudi po njegovi smrti, mogoče posebno posvetilo ali kaj podobnega.

Secrets To Success Top deset vodilnih mož v poslovnem svetu in njihove skrivnosti – od Steva Jobsa, Billa Gatesa, Larryja Pagea, Marka Zuckerberga, Erica Schmidta in drugih. Njihova zgodba oziroma skrivnosti so predstavljene v videu, ki predstavlja najnovejše podatke – iz leta 2011. Predstavlja nekaj zamisli omenjenih poslovnežev, ki naj bi se svojih izrekov držali skozi celo svojo kariero.

My Life on a Mac

Podobno kot prvi dve aplikaciji gre tudi pri tej za aplikacijo v obliki bloga. Bloger odgovarja na vprašanja, zakaj se zadnja verzija Maca imenuje Lion, v aplikaciji se bo našla tudi predstavitev iPada 2 in še marsikaj drugega. Na žalost pa si je tudi v tem podobna z drugimi zgoraj predstavljenimi aplikacijami, čeprav je ideja izredno zanimiva, pa se spremljanje novic o razvoju Maca preneha.

Aplikacij o Stevu Jobsu v spletni trgovini Ovi Store na žalost prav veliko ne boste našli, zato boste morali za raziskovanje uporabiti ali spletno trgovino Appla ali pa mobilnike, ki jih pogajanja operacijski sistem Android.

Ne spreglejte