SiolNET. Digisvet Novice
1,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mesec varne rabe interneta

Slovenija ima nov svetovni rekord

1,37

termometer

Spletni kviz rekord | Dosežek slovenskih osnovnošolcev je potrdil uradni sodnik Guinnessove knjige rekordov Richard Stenning.  | Foto: YouTube / A1 Slovenija
Dosežek slovenskih osnovnošolcev je potrdil uradni sodnik Guinnessove knjige rekordov Richard Stenning.  Foto: YouTube / A1 Slovenija

Učenci skoraj 200 slovenskih osnovnih šol so danes postavili nov Guinnessov svetovni rekord za najbolj množično udeležbo v spletnem kvizu. Na vseh 32 vprašanj je med kvizom na temo varne rabe interneta, ki je trajal dobro uro, odgovorilo kar 15.225 učencev, kar je pomenilo za več kot 100 odstotkov višjo udeležbo kot pri prejšnjem rekordnem kvizu.

Kvizu Spletne brihte, ki sta ga organizirala telekomunikacijski operater A1 Slovenija in zavod Varni internet, se je na začetku na svojih napravah pridružilo okrog 20 tisoč slovenskih osnovnošolcev, na vsa vprašanja pa jih je odgovorilo približno pet tisoč manj, a je bilo to vseeno več kot dovolj za svetovni rekord.

Spletni kviz rekord | Foto: YouTube / A1 Slovenija Foto: YouTube / A1 Slovenija

Dogodek, ki ga je prek prenosa na spletni strani YouTube povezoval komik Sašo Stare, sicer ni bil namenjen le novemu vpisu Slovenije v Guinnessovo knjigo rekordov, temveč tudi ozaveščanju mladih o varni rabi interneta.

Spletni kviz rekord | Foto: YouTube / A1 Slovenija Foto: YouTube / A1 Slovenija

32 vprašanj je med drugim zajemalo tematike, kot so odgovorno ravnanje z osebnimi podatki, zoperstavljanje nadlegovanju na spletu, pravilna raba gesel, prepoznavanje lažnih novic in prevar, odvisnost od elektronskih naprav in videoiger, internetni in računalniški bonton.

Preberite tudi:

Varnost na internetu. Otrok. Otroci. Računalnik. Internet. Digisvet Otroci in mladi so najranljivejši (tudi) v digitalnem svetu Otroci, internet, varnost na internetu Digisvet Resna problematika, ki se je marsikdo še ne zaveda dovolj Telekomov Tehnik Digisvet Ste denar nakazali resničnemu človeku?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin