Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 10. 2010,
15.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 20. 10. 2010, 15.52

8 let

SiOL.net in najdi.si ostajata na vrhu obiskanosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Spletni strani SiOL.net in najdi si sta tudi v septembru ohranili visok doseg, saj sta se uvrstili na drugo in tretje mesto po obiskanosti.

Na lestvici spletnih strani z najvišjim dosegom sicer ostaja 24ur.com, ki je zabeležila 690.446 različnih obiskovalcev. Prvi trojici do desetega mesta sledijo strani rtvslo.si, bolha.com, zurnal24.si, itis.si, zadovoljna.si, avto.net in vizita.si, kažejo rezultati septembrske meritve v okviru raziskave Merjenje obiskanosti spletnih strani (MOSS).

Doseg pove, koliko različnih oseb s slovenskih IP-številk je v danem obdobju meritve obiskalo izbrano spletno stran. Mesečni doseg, ki je izmerjen s tehničnim merjenjem, je sicer popravljen s podatkom o velikosti slovenske spletne populacije, pridobljene s telefonsko anketo.

Doseg 121 strani znaša 1.126.342 obiskovalcev Doseg vseh 121 merjenih strani v obdobju od 1. do 30. septembra letos znaša 1.126.342 obiskovalcev z različnih slovenskih IP-številk. Slovenski obiskovalci 121 spletnih strani so v tem obdobju opravili več kot 607 milijonov prikazov, največ v tretjem tednu septembra.

Slovenci raje izberejo domačo spletno trgovino Podatki raziskave MOSS kažejo, da slovenski spletni uporabniki še vedno raje kot tujo izberejo domačo spletno trgovino. To velja tudi pri nakupu dobrin široke potrošnje (prehrana, kozmetika,...), verjetno tudi zato, ker narava izdelkov in njihov rok trajanja zahtevata kratke dobavne roke, so sporočili iz Slovenske oglaševalske zbornice.

Vse več spletnih trgovin z bio in eko izdelki Kot dodajajo, poleg spletnih trgovin s klasično ponudbo slovenski trg vse bolj prepredajo nišne spletne trgovine z izdelki dobrin široke potrošnje, ki slišijo na ime bio, eko, naravno in organsko.

Raziskava MOSS je tako pokazala, da se 36 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov vsaj nekajkrat letno odloči za nakup v slovenskih spletnih trgovinah. Tujim spletnim trgovcem pa uspe privabiti le 18 odstotkov slovenske spletne populacije v starosti od 10 do 75 let.

Raziskava MOSS poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice, izvaja pa jo družba Valicon iz Ljubljane s podizvajalcem podjetjem Gemius.

Ne spreglejte