Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 10. 2020,
13.35

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek Huawei

Ponedeljek, 26. 10. 2020, 13.35

3 leta, 6 mesecev

Si pravi gejmer, če igraš igre na telefonu?

Oglasno sporočilo
Huawei2 Peppa2

Videoigre so tako eksotično privlačne, hkrati pa pogosto označene kot otročje in plitve. Umetniki, ki so pred nekaj desetletji utirali pot stripu, so se srečevali s podobnimi obsodbami. Igre so del mladinske kulture in v sebi skrivajo kompleksnost, lepoto in potencial pripovedovanja resničnih zgodb, denimo zgodovinskih. Poleg tega, da so del kulture, so videoigre tudi donosna panoga. Trg videoiger naj bi do leta 2023 presegel 200 milijard dolarjev letnega zaslužka.

Tudi tvoja mami je gejmerka

Huawei2 Peppa2 | Foto: Kaj sploh pomeni biti gejmer? Če to vprašanje zastavite tistim, ki se ponosno tako imenujejo, vam bodo zastavili množico podvprašanj, da ocenijo, ali ste pravi igralec ali ne. Ne glede na to, kaj si mislijo, je dejstvo, da so igralci iger vsi, ki igrajo videoigre – katerokoli igro na katerikoli napravi, ne glede na to, koliko so stari. Povprečni igralec iger je 34-letna ženska, ki na mobilnem telefonu igra match-three puzzle ali goji virtualni vrt.

Rezultati raziskav kažejo, da je skrajni čas, da odstranimo stigmo, ki spremlja igre in igralce, saj statistični podatki kažejo, da je večina med njimi visoko izobraženih in ima poleg igralništva še ustvarjalni hobi, 90 % staršev pa preverja, kakšne igre igrajo njihovi otroci. Prav tako igralci trdijo, da igre prinašajo sprostitev, zmanjšujejo stres in omogočajo mentalno stimulacijo.

Kar 60 % videoiger se igra na mobilnih napravah, mobilne igre predstavljajo 51 % celotnega prihodka igralniške industrije in tretjino vseh nameščenih aplikacij, to število pa nenehno narašča. Spomnimo se, kakšne igre smo igrali (in na kakšnih telefonih) pred približno dvajsetimi leti – od tetrisa naprej smo prehodili že dolgo pot!

Ali lahko telefon ponudi popolno doživetje igranja iger?

Huawei2 Peppa2 | Foto:

Različni profili igralcev imajo različen okus v videoigrah in pričakovanja, ki jih mora mobilni telefon izpolniti, da lahko v celoti uživajo v svojih najljubših igrah. Najzahtevnejšim igralcem največjo oviro za igranje iger na mobilnem telefonu predstavljajo razmeroma majhna velikost zaslona, ​​hitra poraba baterije, majhen pomnilnik in kakovost zvoka. Vsi se lahko strinjamo z nekaterimi argumenti in nekatere igre je res neprimerljivo bolje igrati na velikem zaslonu, a mobilni telefon je veliko bolj praktičen, saj lahko svoje najljubše igre igrate kadarkoli in kjerkoli.

Zdaj lahko tudi najzahtevnejši igralci igrajo igre, kjerkoli si želijo –  Huawei P smart 2021 je mobilni telefon, na katerem lahko gejmajo brez strahu, da se jim bo izpraznila baterija. Poleg visoko zmogljive baterije, ki se polni zelo hitro, je telefon opremljen s 6,67-palčnim zaslonom v polni HD ločljivosti, ki ponuja izkušnjo gledanja brez omejitev. Ponuja tudi 128 GB razširljivega notranjega pomnilnika, ki ga poganja osemjedrni čipset.

Mobilne igre, ki so obnorele svet

Huawei2 Peppa2 | Foto:

Za vse, ki iščejo nove fantastične igre, predstavljamo nekaj priljubljenih iger iz trgovine z aplikacijami Huawei AppGallery, ki so obnorele svet. Ljubitelje Game of Thrones bo razveselila novica, da bodo lahko uživali v Game of Thrones Beyond the Wall. Ljubitelji sočnih zgodb bodo uživali v My Story: Choose your own path ali Game of Sultans, medtem ko bodo ljubiteljem hitre vožnje zagotovo všeč Asphalt 9: Legends.

Naj zaključimo – da, gejmerji so tudi tisti, ki igrajo igre na mobilnih telefonih.

Za tiste, ki želijo izvedeti več

Poleg telefona P smart 2021 so uporabnikom na voljo nedavno predstavljena pametna ura Watch GT 2 Pro, ki je najnaprednejša pametna ura Huawei, Watch Fit, ki izstopa z napredno podporo za različne športe, ter brezžične slušalke FreeBuds Pro in FreeLace Pro, ki bodo zadovoljile potrebe najzahtevnejših ljubiteljev zvoka.

Huawei podarja trimesečni dostop do glasbene storitve Deezer Premium

Zato, da lahko uporabniki uživajo v svoji najljubši glasbi z novimi slušalkami in pametnimi telefoni Huawei, jim Huawei podarja kar tri mesece brezplačne uporabe glasbene storitve Deezer Premium. Uporabniki morajo samo prenesti aplikacijo iz trgovine AppGallery, izbrati meni "Darila", kjer bodo našli darilo Deezer Premium, in si naložiti brezplačno kodo, ki jo lahko uporabljajo v aplikaciji. Celoten postopek je razložen tudi v videu.

Naročnik oglasnega sporočila je Huawei.

Ne spreglejte