SiolNET. Digisvet Novice
8,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Preobrat v zgodbi o novi superjahti Billa Gatesa

8,42

termometer

Sinot Aqua |  | Foto: Sinot
Foto: Sinot

Vse kaže na to, da ena najbolj vročih novic preteklega konca tedna – Bill Gates naj bi bil prvi kupec "vesoljske" superjahte Sinot Aqua – ni resnična. Nizozemski Sinot, ki je razvil idejno zasnovo luksuznega plovila s pogonom na vodik, je v ponedeljek namreč ostro zanikal poročanje številnih največjih svetovnih medijev, da so od drugega najbogatejšega Zemljana prejeli naročilo. 

Sinot Aqua Digisvet Vesoljska jahta za superbogataša

Podjetje Sinot je za britanski medij BBC v ponedeljek zatrdilo, da ni vstopilo v poslovno razmerje z Billom Gatesom in da predstavniki milijarderja niso nikoli poskusili vzpostaviti stika z njimi. 

Poudarili so tudi, da je superjahta Sinot Aqua trenutno zgolj še idejna zasnova, katere namen je bil na lanskem sejmu luksuznih plovil v Monaku predvsem pokazati eno od mogočih usmeritev industrije v prihodnosti. 

Bill Gates se na poročanje tako rekoč vseh večjih svetovnih medijev o njegovem domnevnem 600-milijonskem naročilu še ni odzval.

Bill Gates Novice Bill Gates poziva k višji obdavčitvi bogatih

Kje oziroma kako je britanski medij The Telegraph, ki sicer v splošnem velja za enega najbolj spoštovanih in zaupanja vrednih na svetu ter je prvi razkril novico o Gatesovem domnevnem nakupu superjahte, dobil to informacijo, ni znano. 

Gates je včeraj sicer govoril o zapravljanju, a ne za luksuz

Melinda in Bill Gates | Foto: Reuters Melinda in Bill Gates Foto: Reuters
V ponedeljek je dobrodelna organizacija Bill & Melinda Gates Foundation sicer izdala svoje tradicionalno javno pismo, v katerem Bill Gates in njegova žena Melinda praviloma opisujeta globalne (humanitarne) izzive, s katerimi se poskuša spopadati njuna fundacija.

V letošnji izdaji pisma med drugim razkrivata, da je fundacija od leta 2000, ko je bila ustanovljena, v dobrodelne namene preusmerila že več kot 53 milijard ameriških dolarjev. Bill & Melinda Gates Foundation je glede na premoženje, s katerim razpolaga, največja zasebna dobrodelna organizacija na svetu.

Preberite tudi:

Jeff Bezos, Amazon Digisvet Napad na najbogatejšega Zemljana dobil nove razsežnosti Avast Digisvet Znano evropsko podjetje izdelka ne zaračuna, plačaš "drugače" Under Armour Digisvet Poteza velikana športne opreme kaže na negotovo prihodnost Heker, kiberkriminal, hekerji Digisvet Iran je bil prva tarča orožja, kot ga svet še ni videl

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin