Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andrej Pirnat

Ponedeljek,
28. 3. 2016,
15.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 3. 2016, 15.03

6 let, 7 mesecev

Poglejte, kako lahko igrate košarko med pogovorom na Facebooku

Andrej Pirnat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Ste naveličani enih in istih vsakodnevnih pogovorov s prijatelji v aplikaciji Messenger? Potem lahko malo popestrite dogajanje in jih izzovete na digitalno partijo košarke. Poglejte kako.

V Združenih državah Amerike te dni poteka eden največjih športnih dogodkov sezone, zaključni turnir študentske košarkarske lige NCAA, March Madness (marčevska norija), ki bo svoj vrhunec, finalno tekmo, doživel prvi konec tedna v aprilu. 

Gre za odmeven športni dogodek, ki vsako leto uživa veliko zanimanje predvsem ameriških košarkarskih navdušencev, kakšen ljubitelj pa se najde tudi na naših tleh. Evforiji se vsako leto pridruži celo ameriški predsednik Barack Obama, ki kar v televizijskem prenosu napove zmagovalce posameznih dvobojev in končnega prvaka, turnir pa je seveda tudi osrednja zgodba vseh ameriških športnih medijev.

Za igranje potrebujete samo telefon in aplikacijo Messenger

Zaradi takšne odmevnosti ni presenetljivo, da evforija včasih zaide tudi na druga področja, na primer tehnološko. Letos so se namreč košarkarskemu spektaklu na zelo zanimiv način poklonili pri Facebooku, kjer so v svojo pogovorno aplikacijo Messenger, ki šteje več kot 800 milijonov aktivnih uporabnikov, skrili digitalno igro košarke.

Do nje lahko na zelo preprost način dostopa vsak, ki ima na svojem telefonu naloženo zadnjo različico aplikacije. Sledite naslednjim korakom.

1. korak: odprite aplikacijo in začnite pogovor s prijateljem, katerega bi želeli v igri izzvati.

 | Foto:

2. korak: med t. i. emodžiji (smeškoti) poiščite logotip košarkaške žoge, oziroma koša in ga v pogovoru pošljite izbranemu prijatelju, nato pa ga tapnite s prstom in igra se bo pričela.

 | Foto:

3. korak: igrate tako, da košarkarsko žogo hitro in natančno s prstom potisnete proti košu.

 | Foto:

4. korak: če zadenete, vas bo igra nagradila z aplavzom, če zgrešite pa boste morali začeti znova.

 | Foto:

5. korak: ko uspešno zadenete deset zaporednih metov, pa igra postane še nekoliko težja. Koš zdaj ni več pri miru, ampak se premika levo in desno, hitrost pa se stopnjuje za vsakih nadaljnjih deset zadetih metov.

 | Foto:

6. korak: po zaključku vsake partije, vam igra izpiše vaš in prijateljev rezultat, prav tako pa beleži najboljše dosežene rezultate, ki ste jih dosegli.​

 | Foto:

Ne spreglejte